L:s partiledare besökte Rudboda

Johan Pehrson och Amelie Tarschys Ingre lyssnar intresserat till en potentiell väljare som stannat för att höra mer om Liberalernas politik.
Stad & Politik9 september 2022 kl 14.45

När besökte en partiledare för ett riksdagsparti senast Lidingö? Förmodligen var det i går när Liberalernas Johan Pehrson knackade dörr i Rudboda tillsammans med lokala partiföreträdare. Bland dem fanns Amelie Tarschys Ingre, förstanamn på regionlistan, och Suzanne Liljegren, kommunalråd med ansvar för utbildningsnämnden.

– Så här dagarna före valet gör vi inte mycket annat än att prata med väljare. Jag lyfte bland annat frågor som rör behovet av att stärka vårdcentralerna och att skapa fler vårdplatser på våra sjukhus. Det var extra roligt att Johan kunde komma hit till oss för att prata med lidingöbor om vad som behöver göras på nationell nivå för att ta itu med de problem som vår nuvarande regering inte klarar av att lösa, säger Amelie Tarschys Ingre.

Rudboda var i valet 2018 ett område där Liberalerna fick starkt väljarstöd. Nu hoppas partiet att den politik man fört som styrande i kommun och region – och i opposition på riksnivå – ska locka ännu fler väljare i årets val.

– Det är tydligt att många av de som öppnar dörren när vi knackar på är nöjda med mycket här i kommunen och regionen. Samtidigt delar många bilden av att vi måste se till att göra det enklare att snabbt få tid på vårdcentralen och bygga ut kollektivtrafiken, säger Amelie Tarschys Ingre.

Johan Pehrson lade, av naturliga skäl, desto större fokus på övergripande nationella frågor när han kryssade mellan hus i Rudbodas gemytliga villakvarter. Med flygblad i högsta hugg samtalade han med nyfikna väljare om alltifrån behovet av ett starkt försvar till att högre utbildning måste löna sig bättre.

Just utbildningsfrågor var förstås något som Suzanne Liljegren, kommunalråd tillika ordförande i utbildningsnämnden, också tog upp.

– Varje barn har rätt till en trygg skolgång utan stök, bråk och mobbing. Vi har väldigt bra skolor här på ön och det ska vi fortsätta att ha. Men en bra skola är inte bara en skola där många lär sig mycket och får höga betyg. Vi måste samtidigt se till att barn och unga som mår dåligt får all den hjälp och det stöd de behöver, säger Suzanne Liljegren.

Efter en dryg timmes dörrknackning var det dags för partiledare Pehrson att avvika. I morgon väntar nya kampanjer och den sista, och kanske avgörande, partiledardebatten i TV4. Måhända sitter då en och annan Rudbodabo – som fram till dagen före tänkt lägga sin röst på ett annat parti – och tittar extra nyfiket. 

Liber​alerna Region Stockholm

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *