LP ber inte om ursäkt för burop

Bråkmakare. Anders Paulsen (LP), Lar H Ericsson (MP) och Carl-Johan Schiller KD.
Stad & Politik22 december 2022 kl 09.543

Någon ursäkt från Lidingöpartiet (LP) för buropen vid senaste fullmäktigemötet kan Carl-Johan Schiller (KD) inte vänta sig. Inte om man får tro LP:s gruppledare Lars H. Ericsson i alla fall.

– Nej, inte med det uppträdande som Carl-Johan Schiller visade i fullmäktige. Han gjorde personangrepp på en av våra företrädare, säger Lars H. Ericsson.

Det var vid årets sista fullmäktigesammanträde som Carl-Johan Schiller (KD) möttes av burop i talarstolen (se länk). Enligt Schiller så var det en av LP:s nya fullmäktigeledamöter som buade och därefter föll flera ledamöter in.

– Jag hade önskat att ledamotens debut i fullmäktige hade ägt rum i talarstolen i stället för på det här sättet, säger Carl-Johan Schiller.

– Han buade, högt och tydligt. Jag undrar varför Anders Paulsen som är gruppledare för Lidingöpartiet inte reagerade eller bad om ursäkt för sitt partis vägnar. Hade det varit en kristdemokrat som buat ut någon i talarstolen, så hade jag bett om ursäkt å partiets vägnar. Den totala tystnad som råder från LP, presidiet eller moderaterna, som är det styrande partiet, oroar mig, säger Carl-Johan Schiller vidare.

Han är också besviken över Hans Grundell (LP) som vid tillfället ledde fullmäktigemötet inte omgående avbröt beteendet.

Kommentarer

  1. Så hur menar Lidingöpartiet här egentligen? Ska vi överrösta varandra med burop när vi anser att någon säger något som är fel från talarstolen? Det parti med flest män med basröst vinner fullmäktigedebatten?

    Poängen med kommunfullmäktige är att vi debatterar i sak mot och med varandra. Anser man att något är felaktigt i talarstolen begär man ordet och sakligt påvisar sin sida av saken.

    Burop hade aldrig varit accepterat i Centerpartiets fullmäktigegrupp. Jag hoppas att kloka Lidingöpartister verkar för att det inte är acceptabelt heller i Lidingöpartiets fullmäktigegrupp framöver.

  2. Lokala M sågade Anders Paulsen (LP) vid fotknölarna dagarna innan valet p.g.a. hans “Danderydshistoria”. I det närmaste en disektion. När nu KD, efter en för mig uppenbar lögn från Paulsens sida, övergripande framför samma kritik flippar LP ur med buande. Dålig stil.

  3. Artikelns vinkel är Åsiktskorridor och PK, båda är tio år gamla koncept som inte är relevanta längre. Skulle inte församlingen tåla heja- eller burop? löjligt…

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *