Livräddare från Lidingö är Årets Företagare i Stockholms län

Magnus Granhed med blommor då han i mars blev Lidingös företagare.
Näringsliv17 juni 2022 kl 03.59

Lidingöföretagaren och livräddaren Magnus Granhed utsågs under måndagen till Årets Företagare i Stockholms län. Samtidigt utsågs de Solnabaserade livsmedelsföretagarna Kenny von Walden, Petter Olander och Björn Malmqvist till Årets Unga Företagare i Stockholms län.

Lidingöföretagaren Magnus Granhed utsågs under måndagen till Årets Företagare i Stockholms län 2022. Utmärkelsen delades ut av Företagarna Stockholms läns regionchef Thomas Byström och Företagarnas vd Günther Mårder vid en ceremoni på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin i Stockholm, och togs emot av Magnus dotter Anna Granhed då han själv dessvärre var bortrest vid tillfället. Magnus tragiska erfarenheter av den dödliga lavinen på Svartberget i Åre 1973 tände den företagarglöd som 1983 gav upphov till räddningsteknologiföretaget Recco. Bolaget utvecklar radarreflektorer som integreras i kläder, hjälmar och friluftsutrustning och gör bärare sökbara efter exempelvis laviner eller jordskred. Recco utvecklar även handhållna, helikopter- och drönarmonterade radardetektorer som underlättar effektiv personsökning.

Magnus stora engagemang för människors säkerhet gjorde starkt intryck på Företagarnas jury som motiverade utmärkelsen enligt följande:

Årets Företagare i Stockholms län har gjort en livsviktig företagarresa. Genom osvikligt engagemang för människors säkerhet och outtröttligt innovationsarbete har vår vinnare utvecklat en teknik och en lång rad produkter som räddat liv i 40 års tid. Att vinnarens produkter fyller en unik och viktig nisch på marknaden och tillhandahåller ett obestridligt värde för många människor har byggt ett starkt varumärke som idag finns på 900 destinationer i fler än 30 länder. Genom att visa för andra att det går att bygga bolag kring och livnära sig på sin mission är Årets Företagare i Stockholms län en inspiration och en förebild för andra. 

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *