Lidingös största godisbutik öppnar i Brevik

Näringsliv4 mars 2022 kl 04.542

och Hemköp expanderar och renoverar

För många Lidingöbor är det känt att Hemköp i Brevik har det största utbudet på lösgodis med 600 sorter. Nu öppnar godiskedjan Kandyz vägg i vägg med Hemköp och utökar sortimentet till 800 olika sorter.

Den 10 mars kommer invigningen att ske. Kandy'z kommer att drivas av två Hemköp-medarbetare, Linda (butikschef) och Petra (syster till Andreas Gruber), men det är deras egen butik, även om samarbetet med Hemköp är en del av grunden. Kandy'z finns på 28 andra platser i Sverige och är ett framgångsrikt koncept.

Butiken kommer även att erbjuda glass (kulglass 36 smaker) och mjukglass. Man kommer även att kunna köpa en kopp kaffe och sitta utanför butiken i solen och njuta av kaffe, glass och godis! Dessutom kommer det finnas allt möjligt vanligt godis och choklad från alla leverantörer och alla märken.  

– Kunderna vill ha många sorter och godiset ska vara färskt och fräscht. Det kommer vi garantera, säger Linda, som är en av delägarna.

Petra och Linda i det som ska bli en godisbutik på 179 kvm godis i Brevik.

Hemköp kommer att bygga om under våren och sommaren samt även hösten om det behövs. En mindre del plockgodis kommer att finnas kvar i butiken, men mycket yta kommer att frigöras, så butiken expanderar. Det handlar om en utökad butiksyta med 200 kvm, genom att man tar över frisören Ramis lokaler och en lokal vägg i vägg, som idag står tom.

Det betyder att Hemköp kommer att få mer yta och mer varor, samt ett nytt upplägg. Där godiset tidigare låg, kommer nu kassalinjen ligga, och du kommer att kunna scanna själv i så kallade check-out-kassor om du vill. Det sker vecka 14.

Hela butiken byggs om, det blir en totalrenovering, där allt fräschas upp, belysningen byts, ny inredning, nya frys- och kyldiskar, etc. Kunderna kommer framför allt att märka det genom att sortimentet utökas betydligt.

Frisören Rami kommer att flytta till en ny lokal, som ligger i hörnet av samma hus men på andra sidan, mot Södra Kungsvägen, vänd mot stationen med glasade fönster. Ett mycket bättre läge.

Ny ingång till frisören Rami, vars kunder kommer att få fin utsikt genom glaspartiet i hörnet.

Lidingö Nyheter fick en tjuvtitt in i de nya lokalerna där godisbutiken kommer att ligga. Tidigare hade Lidingö stad denna lokal för hemtjänsten, men de har centraliserat verksamheten och flyttat ut. Det blir en stor lokal, helt ombyggt och det kommer att kännas väldigt nytt och fräscht.

– Det här kommer möjliggöra att Hemköp kan utvecklas och erbjuda ett bredare sortiment, samtidigt som godiskonceptet kan stå på egna ben och marknadsföra sig, säger Andreas Gruber, som driver Hemköp i Brevik. Det kommer att bli ett lyft för hela centrumet.

Kommentarer

  1. Skönt att höra att det är samma ägare! Var lite orolig för butiken när jag första gången hörde talas om ”godiset”. Ett tips på vägen är att ha någon anställd som går runt och håller snyggt bland godiset. Kanske skulle Ö-gruppen kunna få uppdraget?

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *