Lidingös slutbetyg högst i landet

Lidingö10 februari 2021 kl 05.04

Trots ett år präglat av högre sjukfrånvaro och osäkerhet kring Covid-19, så steg betygsresultaten för eleverna i årskurs 9 på Lidingö enligt Skolverkets statistik. 2019 hade Lidingö Sveriges näst högsta meritvärde, efter Danderyd, men 2020 klättrade kommunen till en första plats med ett genomsnittligt meritvärde på 273 poäng.

Vårterminen 2020 kommer gå till historien som en mycket speciell tid på grund av coronapandemin. Trots detta har lärare och elever, både i de kommunala och de fristående skolorna på Lidingö, anpassat sig och gjort sitt yttersta för att alla ska lyckas i skolan. Något som syns tydligt i Skolverkets statistik över meritvärdena. Genomsnittsbetygen för eleverna i årskurs 9 på Lidingö steg från 269,7 poäng 2019 till 273 poäng 2020.

- Vi har målet att Lidingö ska ha Sveriges bästa skola och i fler år har det genomsnittliga meritvärdet för årskurs 9 varit bland de bästa i landet. Att vi nu nått förstaplatsen gör mig mycket glad och stolt. På Lidingö arbetar vi strategiskt för att utveckla undervisningen och för att ge varje elev de bästa förutsättningarna att nå sin potential. Den här placeringen är ett kvitto på att allt hårt arbete har effekt, säger Amelie Tarschys Ingre (L), utbildningsnämndens ordförande.

På Lidingö finns elva kommunala och sex fristående grundskolor som ligger utspridda över ön. Här finns goda förutsättningar för eleverna att få en bra grund för livslångt lärande och vidare utbildning.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *