Lidingös Roland Lycksell vann Ironman

Roland Lycksell (nr 4 från vänster)sträcker armarna i vädret efter att ha vunnit sin klass i Ironman.
Sport21 augusti 2019 kl 07.173

Roland Lycksell arbetar till vardags som informationssäkerhetsansvarig på Danderyds kommun, men bor på Lidingö. Hans stora intressen på fritiden rör alla tänkbara former av idrott. I ungdomen blev det mycket bollsporter (fotboll, bordtennis, innebandy). När han var 43 år gjorde han En svensk klassiker (Lidingöloppet, Vansbrosimningen, Vätternrundan och Vasaloppet under ett och samma år).

Att träna har blivit en livsstil. Roland tränar dagligen, cykelpendlar ofta till jobbet. Är spinningledare på Friskis och Svettis Lidingö. Han sökte nya utmaningar och genomförde Lidingö Triathlon och sedan längre triathlondistanser. Han tävlar i veteranlöpning för IFK Lidingö Friidrott, tränar med Lidingö Triathlon och har varit med och arrangerat tävlingen Lidingö Triathlon.

Roland Lycksell under 18mil cykel. Foto: Gunnar Eld.

2012 gjorde han den första Ironman i Kalmar (4 km simning, 180 km cykel, 42 km löpning) under drömgränsen 10 timmar (9:58). 2014 som nybliven 50-åring blev det en sjätteplats. Tiden 10:20 var fem minuter från att kvala till VM på Hawaii.

I lördags blev det ett nytt försök i Ironman Kalmar. Resultatet blev 10:12 (sim 1:04, cykel 5:12, löp 3:47) och seger med 16 minuter i klassen 55-59 år före 92 st medtävlare från hela världen. Därmed kvalade han in till VM på Hawaii.

Roland kommer att ta med familjen till VM på Hawaii den 12 oktober när VM går.

3 000 personer från ett 50-tal länder var anmälda till Ironman i Kalmar den 17 augusti. Längs banan trängdes tusentals supportrar som hejade fram sina hjältar. Den första Ironman i Skandinavien arrangerades i Kalmar den 18 augusti 2012. Simbanan går i Östersjön, cykelbanan leder via den ca 6 km långa bron över till södra Ölands världsarv och löpbanan går genom de centrala delarna av Kalmar med målgång på Stortorget.

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *