Lidingös konst nu i appform

Foto: Elvira Dietmann
Lidingö9 juli 2020 kl 05.29

Inför sommarsemestrarna släpper Stockholms läns museum tillsammans med Lidingö stad appen Upptäck konsten. En app som gör det möjligt att få veta mer om den offentliga konsten på Lidingö. Du laddar enkelt ner appen gratis till mobiltelefonen och hittar intressant fakta om konstverk och konstnär.

Den offentliga konsten är en skatt som finns i det offentliga rummet. Ändå går den ibland oss obemärkt förbi. Det vill nu Stockholms läns museum tillsammans med länets kommuner råda bot på.

- Med appen Upptäck konsten vill vi göra det enkelt och roligt att upptäcka den offentliga konsten i länet, säger Rebecka Walan, intendent på Stockholms läns museum. Vi vill också uppmuntra till samtal om konsten. Att diskutera form och uttryck tillsammans med någon kan göra att du ser på konsten på ett nytt sätt. Appen är till för både konstälskaren och den nyfikne som vill veta mer om konsten i det offentliga rummet.

I appen finns information om konstverk och konstnärerna bakom verken. Så nu när värmen är här kan man passa på att gå en konstrunda på Lidingö. Varför inte ta med en fikakorg och slå sig ner i gröngräset?

- Det känns roligt att få vara del i att lyfta Lidingös offentliga konst till Lidingöbor och besökare på ett nytt, mer lättillgängligt sätt. Nu kan du ta med dig konsten och information om den, var du än går. Förhoppningen är också att fler upptäcker och tar del av all den fina konst vi har runt omkring oss, säger Anneli Mannberg, kultursekreterare i Lidingö stad.

Upptäck konsten är gratis och fungerar både för Android och Iphone och laddas ner där appar finns. Förutom Lidingös konst innehåller appen även information om den offentliga konsten i Huddinge, Nacka, Upplands-Bro, Solna, Täby, Värmdö och Österåker.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *