Lidingös J-18 första lag att vinna mot serieledarna!

Sport14 oktober 2019 kl 05.47

Ett på pappret sämre lag kan vinna mot ett bättre om alla 15 gör sitt jobb – och lite till – och har en målvakt som spelar på topp.

Denna tes bevisade Lidingös J-18 när de som första lag denna säsong vann mot AIK 2-1 (1-0) (0-0) (0-1) (1-0) efter att Petr Ton avgjort efter sudden death (61:50). Skott 20-36.

Visst hade AIK pucken lite oftare än Lidingö, men tack vare ett mycket fint spel i egen zon fick AIK få klara målchanser.

De dom fick tog utmärkte målvakten Josef Nemecek hand om – utom ett – då han var skymd.

En bidragande orsak till att Lidingö fick mod att spela som de gjorde var ett tidigt ledningsmål (3:08). William Hedman (6) sköt ett fint skott i powerplay efter bra passningar från Jakub Hamsik och Albin Melin.

Perioden var relativ jämn och det var glädjande att se hur väl Lidingögrabbarna täckte upp hela isytan. I den andra var spelet ungefär detsamma. AIK förde spelet, men Lidingö hade de bästa chanserna målmässigt. I den tredje blev det klart mest AIK, men tack vare smart coachning höll Lidingö ifrån – länge.

När 3:10 återstod drog Lidingö på sig en (onödig) utvisning för crosschecking och bara 48 sek senare en oturlig (puck ut).

Den första utvisningen klarades av men 41 sekunder före tredje periodens slut kom 1-1.

Förlängning!

Ledarstaben i Lidingö hade slitit hårt på några av spelarna och det fanns anledning att tro att det skulle ge utslag i trötta spelare i spel 3 mot 3 i förlängningen.

Men icke!

Det hade inte gått två minuter innan Petr Ton (2) avgjorde! Ton fick pucken i anfallszon (Hamsik + A. Näslund) tog en vid båge och kom i bra skottläge – och ett rappt skott på målvaktens klubbsida avgjorde efter 1:50 av förlängningen!

Många var bra i Lidingö, men det går inte att komma ifrån att Josef Nemecek spelade en avgörande roll i målet. Lidingös backar höll föredömligt rent fram sin målvakt.

Jakub Altrichter fick massor av istid, och visade att han var väl värd den tiden. Går inte att räkna upp alla som var bra utan alla kan ta åt sig för en helgjuten insats. Ta till exempel tredje kedjan som helt hade anammat sin uppgift.

”Vi får inte så många byten, men när vi är på isen så jobbar vi stenhårt”!

Tack vare deras jobb kunde man avlasta lagets två första formationer när benen började bli fulla av mjölksyra.

GRATTIS till en bra insats!

Viktor Tichonov var en rysk mästarcoach för Sovjet/Ryssland och han har sagt mycket klokt:
”Någon måste vinna och någon måste förlora. Dessa funderingar förde mig fram till slutsatsen att det är för riskabelt att hoppas på lyckan. Det gäller att arbeta, och arbeta hårt”
Tichonov hade varit glad om han sett hur Lidingös J-18 arbetade mot AIK!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *