LidingöPartiet utmanar makten – och det slår självklart tillbaka

Debatt9 september 2022 kl 10.30

Vi är egentligen inte så förvånande över att det så här i valspurten riktas ett generalangrepp mot vår kommunalrådskandidat Anders Paulsen. Lidingöpartiet har för första gången sedan vi bildades utmanat det sedan över 100 år tillbaka maktbärande partiet på Lidingö, genom att säga att vi är beredda att axla rollen som kommunstyrelsens ordförande, om väljarna vill.

Gör man det får man naturligtvis finna sig i att granskas från alla håll och det är också medias roll. Att lämna ett stort maktparti för att sedan engagera sig i ett konkurrerande lokalt parti väcker naturligtvis ilska i vissa kretsar och i dagens politiska klimat förefaller alla metoder för att angripa en politisk motståndare tillåtna. Det ser vi inte minst på riksplanet.

Väljarna behöver inte oroa sig för att LidingöPartiet kommer att byta byggpolitik, vilket vissa kommentatorer i media på senare tid befarat. Vår restriktiva politik när det gäller byggandet på ön står fast även med en ny person på kommunal­rådsstolen. Varje kommun har sina speciella förhållanden och byggandet i Danderyd har inget med byggandet på Lidingö att göra. På Lidingö är LidingöPartiets restriktiva byggpolitik själva kärnan i vårt parti och där ändrar vi oss inte. Däremot har flera andra partier anpassat sin byggpolitik efter vår och det tycker vi naturligtvis är bra. Hur länge det kommer att vara så är dock en öppen fråga. Många partier byter sina toppkandidater vid varje val, och ibland till och med mellan valen, och den lokala partiordförande kan bytas ännu oftare. LidingöPartiet har haft en stabil ledning i tiotals år och kommer fortsätta att ha det även efter valet 2022.    

När det gäller de olika påståendena om Anders Paulsens vandel kommer Anders själv att bemöta dessa här på Lidingö Nyheter.

Anders Paulsen har LidingöPartiets fulla stöd.

Lars H Ericsson, partiordförande LP
Birgitta Sköld, kommunalråd LP

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *