Lidingömajoriteten fokuserar på ungas idrottande i budget för 2020

Stad & Politik27 september 2019 kl 06.38

Lidingömajoriteten vill att fler äldre ungdomar ska aktivera sig i föreningslivet. Därför införs en ungdomspeng riktad till att främja aktiviteter för unga. Målet är att fler äldre unga ska engagera sig och stanna kvar i föreningslivet, då det enligt flera forskningsstudier ger goda samhällseffekter i framtiden.

Budgetprocessen för 2020 är i full gång och i Kultur- och fritidsnämndens budget kommer det satsas på att fler unga ska idrotta. En ungdomspeng riktad mot unga i åldern 13–20 år kommer införas. Tanken är att främja att fler unga ska stanna kvar och engagera sig i föreningslivet.

– Målet med projektstödet är att få fler ungdomar aktiverade i föreningslivet, säger Filip Svanberg (M), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Vi ser i dag att många unga slutar när de kommer upp i tonåren. Det tycker vi är en olycklig utveckling. Vi hoppas att ungdomspengen ska främja aktiviteter för unga som tidigare inte varit aktiva i föreningslivet, men även att behålla unga längre i föreningslivet.

I Lidingömajoritetens budgetförslag kommer det även finnas flera infrastrukturprojekt på kultur- och fritidsområdet.

– Den nya simhallen i Dalenum, Lidingövallen, Torsviks idrottshall och flera anläggningar i samprojektering med föreningslivet är på gång inom de närmsta åren, säger Filip Svanberg (M), ordförande i Kultur- och fritidsnämnde. Samtidigt satsar vi fortsatt på kulturen genom vårt nya bibliotek och vår utställningshall för konst i stadshuset. Vi hoppas att stadshuset ska utvecklas till ett kulturhus för Lidingöborna.

Pressrelease från LidingöMajoriteten

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *