Lidingöloppet förlänger sponsorskapet med TCS

190928 Starten i Lidingöloppet den 28 september 2019 i Stockholm. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN / Cop 102
Lidingö24 februari 2021 kl 10.34

Tata Consultancy Services (TCS), ett av världens största IT-bolag, meddelar att företaget förlänger sponsorskapet av Lidingöloppet, världens största terränglopp, ett samarbete som inleddes under 2016. Det förlängda sponsorskapet löper under ytterligare tre år och innebär att TCS fortsätter att vara loppets titelsponsor och digitala partner.

TCS Lidingöloppet, som går av stapeln i september varje år, lockar årligen över 35 000 deltagare och 70 000 åskådare. Majoriteten av löparna kommer från de nordiska länderna men TCS Lidingöloppet attraherar löpare från över 35 länder världen över.

”Vi är mycket glada över förlängningen av samarbetet och över att fortsätta vara titelsponsor och officiell teknikpartner till TCS Lidingöloppet”, säger Avinash Limaye, Regionchef för TCS i Skandinavien. ”Hälsa och välmående är något TCS värnar om och där är löpning en viktig del. Därför är vi, speciellt i en tid som denna, väldigt stolta över att kunna bidra till att möjliggöra TCS Lidingöloppet och alla andra lopp vi samarbetar med världen över.”

”TCS förstår vikten av att satsa på fysisk aktivitet och löpning för bättre hälsa och ökat välmående” säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet. ”Tillsammans med dem kommer vi att utveckla löparupplevelsen för alla, både elit och motionärer. Vi kommer också att jobba med att sporra ännu fler människor att motionera mer för att förbättra den svenska folkhälsan. Att börja träna inför något av våra lopp är en viktig morot för många att komma i form och må bättre.”

Kombinationen av teknik och idrott blir ännu viktigare under den pågående pandemin då det inte varit möjligt att arrangera större evenemang där människor samlas. Med hjälp av TCS expertis och teknik blir det möjligt för TCS Lidingöloppet att arrangera loppet virtuellt via appen om den rådande situationen fortsätter och att myndigheternas rekommendationer inte tillåter större evenemang.

Med appen, som har tagits fram av TCS, kan alla från motionärer till elitidrottare delta på sina egna villkor oavsett var de befinner sig.

På TCS finns även interna initiativ såsom friskvårdsprogrammet Fit4Life. För varje genomförd kilometer och träningstimme som en medarbetare genomför under Fit4Life gör TCS en donation till en välgörenhetsorganisation. År 2020 deltog 156 000 TCS- medarbetare i initiativet och tillsammans loggade de mer än 33 miljoner kilometer, som motsvarar cirka 825 varv runt jorden.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *