Lidingöloppet förlängs med en vecka

Sport24 mars 2021 kl 04.04

Blir kontrollerad löparfest för motionärer och elit

TCS Lidingöloppet förlänger sitt tävlingsarrangemang och skapar TCS Lidingöloppsveckan för att öka säkerheten och tryggheten för löparna. Nya TCS Lidingöloppsveckan startar på fredag den 24 september 2021 med ett nytt femkilometerslopp, TCS Lidingöfemman och avslutas på söndag den 3 oktober med Rosa bandet-loppet. Huvudloppet, den klassiska tremilen, avgörs den 25 september, som vanligt sista lördagen i september. TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker.

– Vi utvecklar nu TCS Lidingöloppet och startar nya TCS Lidingöloppsveckan under 2021. Det innebär att vi kan skapa säkrare och tryggare tävlingar för alla. Vårt mål är en kontrollerad löparfest för alla, elitlöpare och motionärer i alla åldrar, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

TCS Lidingöloppets populära mountainbiketävling Lidingöloppet MTB byter nu också tävlingsdatum från maj till oktober och blir därmed tillsammans med Lilla Lidingöloppet MTB en del av nya TCS Lidingöloppsveckan 2021.

– Nya TCS Lidingöloppsveckan ger oss möjlighet att sprida ut tävlingarna och startfälten under nio dagar. Det ökar vår flexibilitet och gör det lättare för oss att anpassa och justera tävlingarna efter de regler som gäller för motionsarrangemang i slutet av september. Fokus i år blir att skapa en sammanhållande vecka med fina upplevelser för både löpare och mountainbikecyklister, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

TCS Lidingöloppsvecken innebär i praktiken att alla lopp sprids ut under en förlängd vecka som startar på fredag den 24 september och slutar på söndag den 3 oktober. De extra dagarna mellan helgerna ger goda möjligheter att sprida ut tävlingarna i relation till den aktuella covid-situationen i höst.

Förlängningen innebär också bättre möjligheter att anpassa transporter och att minska antal personer som befinner sig på samma plats jämfört med en vanlig TCS Lidingöloppshelg.

TCS Lidingöloppsveckan består av en rad olika lopp för både unga, gamla, elitidrottare och motionärer. Sträckornas längd varierar, från några kilometer för de minsta till det klassiska TCS Lidingöloppet 30. Här följer en sammanställning av årets lopp. Fler arrangemang kan tillkomma.

Fredag den 24 september

- TCS Lidingöruset

- TCS Lidingörullet

- TCS Lidingöfemman

Lördag den 25 september

- TCS Lidingöloppet 30

Söndag den 26 september

- TCS Lidingöloppet 15

- TCS Lidingöloppet junior & veteran

Måndag den 27 september - fredag den 1 oktober

- Lidingö Skolstafetter med barn från skolor på Lidingö och Järva som deltar mot varandra i tre klasser: årskurs 4, årskurs 5-6 och årskurs 7-9.

- Reservdagar som ger möjlighet att flytta delar av andra lopp i relation till aktuella covid-regler.

- Eventuella nya aktiviteter.

Lördag den 2 oktober

- Lidingöloppet MTB 30 km

- Lilla Lidingöloppet MTB

Söndag den 3 oktober

- TCS Lilla Lidingöloppet

- TCS Lidingö knattelopp

- Rosa bandet-loppet

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *