LIDINGÖFÖRETAG I CORONATIDER

Näringsliv13 maj 2020 kl 05.30

I samarbete med Lidingö Näringsliv presenterar vi ett antal Lidingöföretag som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

Nordwall Marin: Vi har helt galet mycket motorreparationer …  

… säger Per och Tomas Ankarlou, som driver Norwall Marin på det anrika Bosövarvet.

Vi säljer en del nya och begagnade båtar, trots den finansiella krisen som medföljer Coronapandemin. Dock räknar vi med betydligt mer service och reparationer i år då vi tror att folk kommer att nyttja sina båtar mer, när man inte kan åka utomlands på semestern. Många Lidingöbor har redan tagit fram sina båtar och fixar och står i, så vi säljer mycket mer reservdelar än vanligt.

Just i dagarna är det fokus på att få båtar i sjön, efter den långa vintervilan, och det har inneburit att vi dessutom har lång kö på att laga motorer av olika slag.

Många av våra kunder är äldre och nu i Cornatider är vi mycket försiktiga, så vi vill att man inte bara kommer hit, utan ringer till oss och bokar en tid. På så sätt kan vi planera alla besök med största möjliga säkerhet.

Vi har byggt, sålt, reparerat och servat både båtar och motorer ända sedan 1946 och vi kommer nog att överleva detta också. Det blir nog en riktig båtsommar, så vi kanske får blomstrande affärer, vem vet.

Vill du vet mer om oss så gå in på: www.nordwallmarin.se

Lidingö Centrum: Vi vill lyfta fram människorna bakom företagen i Lidingö centrum …

… säger Maria Hall-Person, som är Centrumchef och Marknadsansvarig på Lidingö Centrum.

Grosvenor Europe köpte Lidingö Centrum för två år sedan och det har tagit ett tag att hitta själen i centrum.

– Vi vill ha småskalighet mixat med några större aktörer för att åstadkomma en skön mötesplats på ön där det är attraktivt att träffas och vara.Vi har nyligen lanserat vår nya grafiska profil och logo som vi tycker på ett bra sätt speglar de verksamheter vi har turen att ha hos oss i Lidingö Centrum. Nu i helgen skickade vi också ut ett Magasin till alla Lidingöbor, där vi bland annat presenterar alla verksamheter i Lidingö Centrum men även företag som ligger i nära anslutning till vårt centrum, ”goda grannar” som vi kallar dem.

– Vi vill visa att det är nya tider som gäller i Lidingö Centrum och uppmärksamma Lidingöborna på det fina utbud våra verksamheter erbjuder tillsammans med en fantastisk personlig service. Det gör att vi Lidingöbor bör vara stolta över och värna om vårt centrum. I magasinet får läsaren möjlighet att få ett ansikte (eller flera) på personerna bakom våra butiker, restauranger och serviceenheter och en liten inblick i vad var och en erbjuder. Vår förhoppning är att det ska vara ett magasin att spara som en påminnelse om allt som finns hos oss. Kanske är det så att många av gammal vana besöker vissa av våra butiker men kanske har missat andra. Längst bak i magasinet finns också årets eventkalender som vi hoppas kunna återgå till i höst.

Det har tagit ett tag att få alla pusselbitar på plats men inte minst nu under Coronapandemin känns det som att vi jobbar bra tillsammans med alla fantastiska företagare i centrum men även med Lidingö Näringsliv och Lidingö stad. Det känns som vi är ett bra team som tillsammans drar olika strån till stacken för näringslivets bästa här på ön.

Varmt välkomna att besöka oss i Centrum och läs gärna mer om oss på vår hemsida www.lidingocentrum.se

Millesgården: Kom till Millesgården i sommar …

… säger Randy Jämtlid som är marknadschef på Millesgården.

Efter många diskussioner bestämde ledningen att på ett försiktigt sätt öppna Millesgården igen, efter drygt en och en halv månads stängning på grund av Coronapandemin.

Med uteblivna besöksintäkter från Lidingöbor, Stockholmare och turister har vi självklart fått en ansträngd ekonomi. Ett sätt att stödja oss har varit att erbjuda Millesgårdens vänner att få köpa den fina smidesplattan med ordspråket ”Låt mig verka medan dagen brinner ” – en text som vi tyckte passade bra i dessa tider. Vi fick ett enormt gensvar och det gav lite plåster på såret. Vi är så tacksamma för detta!

Den 28 mars öppnade vi igen mycket försiktigt och häromdagen hade vi 42 besökare.
All personal är nu tillbaka på full tid och agerar nu på olika sätt för att kunna hålla öppet på ett säkert sätt och med social distans.

Strax innan vi stängde startade utställningen om Gustaf Tenggren – Folksagor och Disney som pågår en månad till. Vi har också vår vackra utomhus Millespark med vackra blomsterplanteringar och vi hoppas nu på många besökare i sommar, även om turisterna, som står för 30% av våra intäkter kommer att utebli, men förhoppningsvis kommer fler Lidingöbor och Stockholmare, nu när de inte kan resa.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *