LIDINGÖFÖRETAG I CORONATIDER

Näringsliv11 maj 2020 kl 05.27

I samarbete med Lidingö Näringsliv presenterar vi ett antal Lidingöföretag som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

Skogshem & Wijk: Efter Corona hoppas jag att alla lägger möten och fester hos oss …

… säger Thomas Nagel som driver mötesanläggningen Skogshem & Wijk ute på Elfvikslandet.

Senaste två veckorna har det varit nästan inga gäster – nästan helt tomt. Det känns tufft när vi har stora delar av alla kostnader kvar även efter att vi dragit in på allt vi kan och sökt de bidrag som gäller vår verksamhet.
Lidingö stad har hjälpt till genom att inte ta betalt för bygglov för bland annat uteserveringar och den fasta kostanden för sophanteringen.

Det viktigaste för oss är personalen och så har det alltid varit, de är vår styrka, vi kämpar för att ha dem kvar, när det vänder, för det gör det och vi hoppas redan efter sommaren. Alla våra medarbetare är korttidspermitterade och resterande tid som vi arbetar, passar vi på att renovera, röja och städa. För att hålla ihop vårt team samlas vi alla som kan, en gång i veckan och går en promenad tillsammans. De som orkar går hela Lidingöloppet, det vill säga tre andra följer med under olika sträckor, vi har ju en fördel att loppet går nästan precis förbi Skogsgem & Wijk, så det är lätt att hoppa av och på.

Vi, precis som många av våra kollegor, försöker hitta nya intäkter och har en fått en del ”long-stays” när olika fastigheter till exempel har stambyten, människor är mellan boenden eller personer som vill bo nära sina föräldrar nu i Coronatider.

Vi gör allt vi kan för att klara denna kris och kunna behålla vår personal så länge det går. Den bästa hjälp vi kan få, är att du redan nu bokar bord på vår årliga julshow och redan nu bokar fester, möten och konferenser till hösten/vintern. Vårt mantra inom hotell och restaurang är ”Ställ inte in – ställ om!”.
Vill du läsa mer om oss gå in på www.skogshem-wijk.comRamverket & Co: Kom och lämna in er konst för inramning …

… säger Jannike Simonsson, som tillsammans med Camilla Hoffman driver Ramverket & Co i Torsvik.

Just nu har vi öppet enligt tidsbokning, så ring eller maila, så kommer vi överens om en tid som passar. Vi försöker att inte ha mer än en kund i butiken samtidigt och använder skyddshandskar vid hantering av konst och ramar. Handsprit och handskar finns att tillgå för alla kunder.

En del ber att vi ställer ut tavlorna utanför butiken så att de bara kan komma och hämta och sedan betalar de via faktura. Några kunder har vi kört hem tavlorna till, men de allra flesta kommer och hämtar själva eller skickar en anhörig.

Vi har absolut märkt en nedgång i antalet inramningsjobb, men vi har ändå en del att göra då många Lidingöbor arbetar hemma just nu och har tid att fundera kring både inredning och renovering. I och med att Camilla, som snart fyller 70, inte jobbar heltid just nu, är Jannike själv i verkstan och sköter både kundkontakter och inramningsarbete. Det kan ibland vara svårt, då hon även har småbarn hemma som ofta måste stanna hemma på grund av förkylning. Därför kan våra leveranstider bli ganska långa, men de allra flesta kunderna är förstående.

Vi kämpar på helt enkelt och är glada för varje kund som kommer in! Stötta oss gärna genom att köpa konst hos oss, vi har ett litet utbud av både grafik och måleri.

Följ oss på instagramkontot ramverket.se samt på facebook Ramverket & Co.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *