Lidingöföretag i Coronatider

Lidingö10 juli 2020 kl 06.55

I samarbete med Lidingö Näringsliv fortsätter vi presentationen av ett antal Lidingöföretag som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

– I 30 år har jag haft privilegiet att arbeta med golf i olika former. Det är fortsatt min största passion och jag är stolt att idag kunna överföra denna till dagens ungdomar, säger Johan Mihkelson Ringqvist som äger och driver Ekholmnäs Golf Lidingö.

Redan vid 12 år ålder började intresset för golfen och det har hållit i sig fast på olika sätt sedan dess. Efter tävlingsspelande och flera år i Spanien beslöt jag mig för att komma hem och starta min egen golfanläggning.”. Efter många turer med Lidingö Stad fick jag börja bygga mot att jag tog över driften av skidbacken tillsammans med Lidingö Slalomklubb och Friluftsfrämjandet på Lidingö år 2002. Driften av Ekholmsnäsbacken är jag idag inte längre involverad i men vi har fortsatt ett mycket fint samarbete med de båda skidföreningarna.

2003 stod den första ”driving rangen” klar och fyra år senare öppnades även 9-håls banan. Driving rangen har sedan dess byggds om ett antal gånger, senast 2016. 2008 kom finanskrisen och folk ville inte lägga samma pengar på golf och jag hade gjort stora investeringar – det blev kris och jag var väldigt nära konkurs. Jag tvingades tänka om och ta fram en helt ny affärsplan och en helt ny strategi. Strategin blev en med lågt pris, hög volym och en satsning på ungdomsgolfen men det blev en mycket tuff resa att vända verksamheten och det skulle ta 5 år. Men jag ville inte se min dröm gå i kras så jag kämpade på och idag är vi världens största golfklubb, sett till antalet medlemmar. Totalt ca 25 000 medlemmar varav 16 000 kommer från Stockholm med omnejder och 4 000 från Lidingö. Vi har en stark ungdomsverksamhet med totalt 3 000 juniorer i medlemsstocken och 350 barn som går våra golfkurser och läger

Vår digitala plattform för bokning av starttider och kurser, medlemsavgifter m.m. är en stor del varför vi attraherar så stora volymer människor och framförallt yngre. Vi växer hela tiden och omsättningen 2020 estimeras landa på runt 15 miljoner konor . Det är jag som privatperson som har investerat i Ekholmsnäs Golf AB och äger bolaget till 100%. En greenfee ligger på 250 kronor och 150 kronor om man är greenfeemedlem. Inom ramen för min verksamhet hjälper jag också andra banor med drift och underhållning. Ekholmsnäs Golf Lidingö har ca 30 000 besökare per år och är en viktig del för ungdomsidrotten på ön och vill så fortsätta att vara.

Vi har helt fullt på helger och eftermiddagar och nu under Corona tider har vi haft betydligt fler bokningar av starttider under försäsongen än vanligt. Det märks att folk jobbar hemma. Vi följer de riktlinjer som tagits fram för Svenska Golfförbundet och har stängt både serveringen och klubblokalen, men vi är ju ändå bara utomhus och man ”hänger” ju inte direkt över varandra. Som ett bidrag i Coronakrisen erbjuder vi vårdpersonal som arbetar i den hårt utsatta delar av vården i Stockholm, fritt medlemskap under 2020 och att träna utan kostnad – en plats för friskvård och återhämtning i dessa tider.

Jag tror inte att 2021 kommer bli lika bra år som 2020 – då förhoppningsvis livet är som vanligt igen. Blickar vi dock framåt mot 2021 hoppas jag att vi har delar av vår utvecklingsplan på plats som innefattar en del markutveckling, ett bättre klubbhus, maskinhall, färdigställande av parkeringen och om man får önska en bussförbindelse som skulle gynna både sommar och vinterverksamheten. www.ekholmsnasgolf.se

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *