Lidingöföretag i coronatider

Näringsliv17 juni 2020 kl 06.35

I samarbete med Lidingö Näringsliv fortsätter vi presentationen av ett antal Lidingöföretag som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

PPAB: ”Utifrån ett coronaläge har vi det bra” 

… säger Stefan Jonsson, som äger och driver företaget PPAB som är återförsäljare av profil- och presentreklam samt yrkeskläder, på Södra Kungsvägen.

– Vi har många av Lidingös företag som kunder men även ett antal kunder i Stockholm. Sedan tre år tillbaka har vi en egen butik och vi har haft en bra försäljning. Marknaden såg väldigt ljus ut och alla prognoser pekade uppåt.

När Corona slog till blev det tyst i en hel vecka - ett vakuum - sedan kom det sakta igång igen.

Vår styrka är att vi har ett brett kundspektra från alla branscher, från stora läkemedelsbolag, till små hantverksbolag - det har gjort att vi trots allt klarat oss väl trots att vi tappat 30 - 40 procent i intäkter. Vi har alltid levererat fritt lokalt på Lidingö och personligen, vilket gjort att vi skapat goda kundrelationer, som nu håller i sig.

Första veckan var det också helt dött i butiken, sen kom de lokala hantverkarna tillbaka för att köpa yrkeskläder, en bransch som går riktigt bra i rådande tider, då mycket utejobb fortfarande görs.

Vi har också glädjen att se att fler företag handlar lokalt med varandra på ön och nya Lidingöföretag som förut handlat på andra ställen har nu tagit kontakt med oss för att köpa våra produkter. Corona har stärkt den lokala marknaden och förhoppningsvis fortsätter det så.

Svårigheter under Corona har varit leveransförseningar, från både England och Tyskland, men våra kunder har haft stor förståelse för det och det lättar nu.

Genom våra vanliga inköpskanaler har vi nu även kunnat erbjuda personskydd såsom, masker, visir, och annan skyddsutrustning för vården, vilket är ett nytt segment för oss och vi ser ljust på framtiden!

www.ppab.nu

Villa Lovik: ”Det är öppet för alla, både privatpersoner och företag”

… säger Magnus Thorell, Hotelldirektör på Villa Lovik.

– Det gick snabbt - från ett mycket bra bokningsläge i januari och februari till andra veckan i mars då alla företagsgrupper och konferensbokningar avbokades eller flyttades fram i tiden – Coronan hade slagit till!

Vi satte oss ner direkt för att se vad vi kunde göra och eftersom man nu började jobba hemifrån, beslöt vi oss för att rikta vårt fokus på privatmarknaden, något som vi redan påbörjat genom att vi i september förra året öppnade vår spa- och poolverksamhet.

Vi utvecklade olika privatpaket som vi trodde kunde passa nu i Coronatider, såsom; vandringspaket, spapaket, relaxpaket, stay in bed paket, fira fredag paket med flera.. ”Paketen” har blivit mycket populära och vi märker att folk är trötta på att vara hemma, och nu senast har vi utvecklat ett Sommarpaket som man kan boka hela sommaren.

De som planerat att resa bort vill ändå göra något lite extra roligt eller lyxigt och ”Bella Midsommar” – italiensk midsommarhelg – har blivit en hit - alla våra 26 dubbelrum är redan bokade.

Våra kunder kommer mest från Stockholm - Mälardalen och är allt från familjer och par till tjejgäng och de närmaste helgerna är så gott som fullbokade redan.

Vi är glada att det gått så bra så här långt, och idag har vi bara tre personer permitterade på 20 procent medan alla andra är tillbaka i arbete. Men självklart vill vi också ha tillbaka våra företagskunder på vardagar.

www.lovik.se

Akademibokhandeln i Lidingö Centrum: ”Vi har en stark och lojal kundkrets och har även fått nya kunder ”

… säger Johanna Söderberg som är butikschef på Akademibokhandeln i Lidingö Centrum.

– Akademibokhandeln har alltid gått bra och visat fina siffror. När pandemin drog igång fick vi ännu mer att göra, många av våra kunder jobbar nu hemifrån och behöver olika typer av kontorsmaterial. Fler barn var och är också fortfarande hemma och det har blivit en strykande åtgång på block, pennor, pussel, spel och annat som sysselsätter både barn och familj.

Även de äldre läser mer än vanligt, släkt och vänner hjälps åt med inhandling av böcker. Vi erbjuder även beställning över telefon & mail med gratis hemkörning via Lidingö Centrums näringslivsbil vilket underlättar för dom som inte kan ta sig till butiken.

Idag har vi en lite yngre kundkrets som kommer in i butiken och vi har anpassat sortimentet därefter för att tillgodose deras behov – vi gör allt vi kan för att erbjuda så bra service som möjligt till alla!

Redan innan Corona hade vi en stark kundkrets och vi har dessutom även fått nya kunder som inte vill åka över bron och väntar gärna några dagar om vi inte har något i lager.

I januari designade vi om butiken så den blev mer luftig och det har varit väldigt bra nu i Coronatider.

Våra efterlängtade författarkvällar är under rådande omständigheter inställda, istället kommer vi att erbjuda digitala evenemang centralt. Den fysiska bokmässan i september ställs in och ersätts av en digital litteraturfestival. Ett fullspäckat program bestående av över 100 intressanta samtal med spännande profiler kommer att livesändas på bokmässan.se.

www.akademibokhandeln.se

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *