Lidingöföretag i coronatider

Näringsliv11 juni 2020 kl 06.30

I samarbete med Lidingö Näringsliv fortsätter vi presentationen av ett antal Lidingöföretag som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

Gåshaga Kafferosteri: ”Vi rostar på trots annorlunda tider” 

… säger VD Johannes Hultberg tillsammans med Fredrik Lundgren, affärsutvecklare samt Kaveh Azizian som är rostmästare på Gåshaga Kafferosteri.

– Vi är ett mikrorosteri i Gåshaga som rostar ekologiskt specialkaffe av högsta kvalitet och är partner med schweiziska Franke som är ledande på helautomatiska kaffemaskiner. Sedan 2015 har vi kombinerat bästa kaffet med de bästa kaffemaskinerna i ”kaffekoncept” med stor framgång. Över 400 dagligvaru- och servicebutiker i hela landet har valt våra koncept, Coffee Dreams och Coffee to Love, och senaste året har vi framgångsrikt kommit in på kontorsmarknaden i Stockholm. Så sent som i februari och i början av mars hade vi en tillväxt på över 30% där vi levererade kaffe till många advokat- och finansföretag.

I slutet av februari märkte vi av pandemin genom att det var svårt att få pappersmuggar från Kina och i mitten av mars kom helt plötsligt inga order från kontoren och från butiker som ligger nära tunnelbane/busslägen, då många började jobba hemifrån. Kaffeförsäljning direkt till dagligvaruhandeln gick fortfarande rätt bra, men den är lägre fortsatt då folk inte spenderar lika mycket tid i mataffärerna.

Idag har vi visstidspermitterat en stor del av våra 30 medarbetare, men det fungerar helt ok, och vi har nu på sistone kunnat höja upp vissa till att jobba heltid igen vilket känns riktigt bra.

Vi har en långsiktig ägare och medan pandemin pågår passar vi på att titta framåt och arbeta med att förstå hur vi kan komma starkare ur krisen. Just nu fokuserar vi på den lokala Lidingö marknaden och skriver avtal med restauranger och mataffärer här på ön. Idag finns vårt kaffe på ICA Nära Näset, ICA Supermarket Käppala, Vattenverket, Restaurang Bryggan och Quarti. Givetvis hoppas vi fler Lidingöföretag vill ta in vårt kaffe och våra kaffelösningar som finns i olika prisklasser. Vi kommer innan midsommar även att smyglansera på webshop för att sälja vårt ekologiska specialkaffe till privatkunder på shop.gashaga.com.

Sammantaget så försöker vi vara innovativa och hitta nya försäljningskanaler för att driva fortsatt tillväxt, för marknaden för riktigt gott, nyrostat kaffe kommer alltid att finnas.

Vill du läsa mer om oss så gå in på: www.gashagakafferosteri.com 

No.40: ”Våra kunder har verkligen ställt upp och stöttat oss”

… säger Pernilla Lejnerborn, ägare av inredningsbutik No.40 på Stockholmsvägen.

– Vi bestämde oss tidigt för att arbeta under parollen #theshowmustgoon och har hållit öppet till och med mer än vanligt då många arbetar hemifrån.

Vi har försökt vara proaktiva och tillmötesgående och anpassat oss efter kunderna.

Några av våra leverantörer i Italien och Frankrike har haft stängda fabriker vilket såklart påverkat ledtiderna men alla har haft förståelse för det.

Nu är det studenttider och i vanliga fall en stor säsong för oss. Vi märker att vi inte säljer lika många presenter som tidigare, men vi säljer mer till kundernas egna hem.

Jag har försökt att gasa så mycket det går och har även nu under denna period satsat på nya leverantörer av utemöbler och hemtextil bl.a. Missoni Home som jag velat sälja länge – detta då det blir en hemester/staycation för många i sommar och viktigt att trivas hemma.

Vill du veta mer om oss så gå in på: www.no40.se 

Infora Hudvård: ”Varje kund ska få skäddarsydd behandling, utifrån sina behov”

 … säger Maria Zois, som är Hud- och Spaterapeut och driver företaget Infora Hudvård, i salong J´s lokaler på Torsvikssvängen.

– 2015 blev min utbildning från Elisabethskolan klar, jag startade också mitt företag och sedan i höstas hyr jag in mig på Salong J. Jag var på rätt väg, allt kändes bra och började få stamkunder.

I Coronaveckan när allt hände, fick jag många, många avbokningar och under de kommande veckorna var det nästan tomt här på salongen. Tufft.

De två sista veckorna har jag sett en förändring och gamla kunder kommer tillbaka, främst för pedikyr och vaxning - alla ska vara fina till sommaren. Fransförlängning, massage och naglar är också områden som kunderna börjar boka igen.

För mig är alla kunder olika, och behöver därför olika behandlingar utifrån deras behov och önskemål och det hoppas jag att kunderna märker.

Har även fått nya kunder som inte vill åka in till stan och jag hoppas att de stannar kvar hos mig när de återgår till sina jobb.

Min dröm och mitt mål är att ha egen salong och jag jobbar för det varje dag.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *