Lidingöföretag i coronatider

Näringsliv3 juni 2020 kl 05.301

I samarbete med Lidingö Näringsliv fortsätter vi presentationen av ett antal Lidingöföretag som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

Stockholms bordsuthyrning: ”Vi har öppet och vi fortsätter att kämpa på”

…säger Håkan Lundqvist på Stockholms Bordsuthyrning i Dalénum.

– Vi är ett familjeföretag i fjärde generation, som funnits i 62 år och har aldrig haft några problem. Men den 15:e mars dog eventbranschen helt och hållet och vi som är ett företag som bygger på att människor möts förlorade över 90 procent av våra intäkter på en vecka.

Vi är 20 anställda inklusive familjen. Alla är idag deltidspermitterade.
Vi har 3 000 kvm och tre våningar fulla med glas, bord, stativ, tält etc. och normalt servar vi över 100 arrangemang i veckan. Det är ödsligt och det känns som det är söndag varje dag. Maj brukar vara en av våra storhetstider med konferenser, studenter och andra cateringfester, men i år är det tyst.

Vi hoppas givetvis att det öppnar upp i augusti/september och just nu kom det faktiskt en order från TV programmet Bytt är Bytt, så än finns det hopp!

Vill du hyra utrustning för fest eller konferens från Stockholm Bords gå in www.bords.com

Lidingö Import: ”Det lilla industriföretaget måste ha likviditetshjälp för att klara sig”  

… säger Gun Malmqvist som driver Lidingö Import (LIAB) som trycker servetter i Dalénum och också kallas för Fabriksbo´n.

– Vår specialitet som tryckeri är att trycka servetter och dessutom färgmatcha dessa med andra saker i en serie, såsom dukar, brickor och ljus som kommer från andra leverantörer. Våra kunder är stora företag såsom Ahléns och Indiska men vi arbetar även i små serier med nya designers. Vi har löpande haft en försäljningsökning och en ljus framtid med flytt av tryckeriet från Bodal till Dalénum och då kom Corona.

Alla order vi hade blev avbokade eller flyttade fram i tiden och 15 mars tryckte vi på ”off- knappen” i tryckeriet, då stannade hela verksamheten och det har vi aldrig varit med om tidigare. Som tur var hade vi planerat för ett flyttavbrott i produktionen, men inte i flera månader.

Ett litet tryckeri som vi är extremt likviditetskänsliga och efter flera månaders förlorade intäkter har vi svårt att få hop pengar till att köpa råvaror för framtida produktion.

Vi har en produktionsprocess som kräver likviditet och det är extremt tufft för oss nu.

Just i dagarna verkar det som fler företag verkar köra igång till hösten och vi har fått in order och hösten är fulltecknad men vi vet inte riktigt hur vi ska få pengar till produktionen. Jag räknar varje kväll och försöker nu låna pengar för att klara att behålla vår specialutbildade personal och höstens produktionsinköp.
Www.liab.se

SATS: ”Fortsätt träna inne eller ute”

… säger Naomi Ladour och Camilla Fjaestad som driver gymet SATS Dalénum.

Torsdagen den 12:e mars kl. 09.00 fick vi ett meddelande från vår Sverigechef att alla SATS i hela Norden skulle stängas kl 12.00 samma dag och vara stängda till att börja med i två veckor.

Vi blev helt tagna på sängen och vi sattes oss direkt för att göra en plan för vad vi skulle göra dessa veckor och utnyttja tiden på bästa sätt.

PT’s började köra sina kunder utomhus vilket verkligen uppskattats även om det många gånger både stormade, regnade och haglade. Många medlemmar väljer fortfarande att köra ute. Idag har våra PT’s mer att göra än någonsin och även sjukgymnasten har många nya patienter som har fått till exempel ryggproblem då de sitter hemma och jobbar och ofta får ont på grund av av fel sittställning.

Vi lade om hela vårt gruppträningsschema med många klasser utomhus och halverat deltagarantal. Vi la om alla dagliga rutiner för att säkra hygienen. Vi passade även på att måla om i lokalerna. Vi hade dagliga ”Coronatelefonmöten” där vi blev uppdaterade om/när /hur vi skulle kunna öppna igen. Det var en orolig tid och vi alla var osäkra - kommer vi öppna igen och ha något jobb kvar? Efter två veckor öppnade vi upp och sedan dess får vi fler och fler besök varje dag. Det är så härligt att träffa alla medlemmar igen, vi är ju som en stor familj.

Vi har lärt oss restriktioner från hälsomyndigheten och lagt nya rutiner för att undvika smitta och när det blir för många i lokalerna stänger vi av delar eller hela gymet. Vi är på vakt hela tiden och gör allt för att det ska vara säker att träna, då det är viktigt för immunförsvaret och livsglädjen.

www.sats.se/traningscenter/stockholm/sats-dalenum/

Kommentarer

  1. Som 70+ är man i dessa tider isolerad. Därför ser man gärna ut för att se vad som händer utanför. Trevligt när det helt plötsligt blir gymnastik i parken.
    Tack och välkomna!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *