Lidingöbor i Coronatider: Ulla Paul

Foto: Lidingö Näringsliv Debatt
Näringsliv17 juli 2020 kl 05.45

I samarbete med Lidingö Näringsliv fortsätter vi presentationen av ett antal Lidingöbor som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

När Ulla Paul kom över första chocken och restriktionerna blev verklighet att 70+ skulle hålla sig hemma började Ulla och hennes man Christer, som bor i ett hus i Högberga att fundera på hur hon skulle få hem varor. Försökte handla på nätet med det verkade krångligt och ganska snabbt hittade hon andra vägar.

– Jag älskar min trädgård och behövde lite olika trädgårdsredskap, säger Ulla och tillägger:

– Så jag ringde till Lidingö Järn och frågade om de kunde plocka ihop mina varor och om jag kunde betala via Swish och det var inga problem. Sen körde jag dit själv bilen och de kom ut och lade allt i min baklucka. Detsamma gjorde jag med Intersport, när jag skulle köpa ett par gymnastikskor, med skillnaden att jag fick gå in och betala och jag önskar verkligen att alla hade Swish.

Ganska snabbt satte Näringslivbilen igång, en bil som kör hem varor utan kostnad över hela ön och som är mycket uppskattad.

–Den bilen använder jag ofta när jag köper té från Tehuset Java och annat från centrum. Har också köpt visir från Hellströms Optik och fått hemkört, säger Ulla.

Hon fortsätter med att ge beröm åt andra lokala företag.

– Med Happy Home i Torsvik hade jag en trevlig dialog när jag skulle köpa målafärg, där de skickade bilder via sms på olika färger. Därefter plockade de ihop rätt färg och allt annat jag behövde och jag betalade via Swish. Hämtade med egen bil och påsen stod innanför dörren, säger hon och fortsätter:

– När det gäller maten är Brevik Hemköp mycket bra. Om jag mailar in en beställning på måndagar så levererar de på tisdag och utan kostnad, underbart! Allt på Lidingö fungerar bra och det gäller för oss Lidingöbor att hålla igång alla företag på ön och att ha respekt och hjälpa varandra i dessa tider, avslutar Ulla Paul.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *