Lidingöbor i coronatider: Johan och Axel Gernandt

Näringsliv15 juli 2020 kl 06.16

I samarbete med Lidingö Näringsliv fortsätter vi presentationen av ett antal Lidingöbor som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

Johan och sonen Axel Gernandt har nu kört hem varor till Lidingöborna sedan i slutet av mars med Näringslivbilen. Bilen som bekostas av näringslivet, kom till för att företagen på ön skulle kunna köra hem varor till sina kunder.

– Även om vårt uppdrag kommer från näringslivet så tycker vi att det är Lidingöborna vi hjälpt, säger Johan och Axel. Vi träffar så många underbara Lidingöbor och har fått så många trevliga pratstunder speciellt med de äldre som inte har så många att tala med och lever ganska isolerade.
Att få varor hemkörda är lika uppskattat som själva pratstunden. Vissa kommer ut på gatan men håller distans och andra vill att man ringer på dörrklockan och ställer påsarna utanför dörren. Det är över 90 % som är äldre som vi kör till, men ibland är det faktiskt till barnfamiljer, när det kört ihop sig.

– Jag har nog aldrig fått så mycket positiv feedback som i detta jobb, säger Johan

– En gång blev jag bjuden på ett glas saft, säger Axel. Vi har kört över hela Lidingö och även om vi bor här så kommer vi till platser vi inte visste fanns, det är mycket roligt.

På bilderna ser ni Johan och Axel som tar emot leveranser från Maja på SaraCecilia som ska köras hem till Lidingöbor.

– Vi levererar allt från kläder, böcker, pussel, heminredningsartiklar, TV-apparater, golvfläktar, leksaker, barnkläder, luncher, té, glasögon, kemtvätt, skor, etc. det enda affärerna vi inte levererar från är livsmedelsbutiker, systembolaget och apoteket. Vi kommer att fortsätta köra bilen två gånger om dagen till den 30 september och kanske längre om ni Lidingöbor tycker att det behövs.

– Så kära Lidingöbor, vi har fortfarande plats i bilen, och vill ni också få varor hem utan kostnad och en pratstund så kommer vi, avslutar Johan och Axel.

Vill ni veta hur det går till maila: info@lidingonaringsliv.se, så får ni hjälp.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *