Sveriges största musikalpris tilldelas Lidingöbo

Jenny Holmgren. Foto: Per Jahnke.
Kultur14 juli 2023 kl 04.53

Idag okänd för många - men i höst spelar hon för fulla hus, mot Tommy Körberg och Helen Sjöholm i ”Änglagård”. På lördag 15 juli tilldelas Lidingöbon Jenny Holmgren Annalisa Ericsons stipendium 2023.

Annalisa Ericson

Annalisa Ericson (1913-2011) var en folkkär skådespelare och revyartist. År 2001 fick hon årets hedersguldbagge för sina insatser inom svensk film och har tilldelats H.M. Konungens medalj av 8:e storleken i högblått band. Som första svenska skådespelerska grundade Annalisa Ericson år 2005 en stipendiestiftelse vars långsiktiga mål är att uppmärksamma och prisa kvinnliga musikalartister nu och i framtiden. Varje stipendie är på 100 000 kronor och är idag landets största och mest etablerade musikalpris.

2023 års pris till en Lidingöbo

I år har priset tilldelats Lidingöbon Jenny Holmgren med motiveringen att hon visat iögonfallande och begåvade insatser inom sång, dans och teater.

– Det känns helt overkligt och som en otroligt stor ära såklart, säger Jenny Holmgren.

Jenny har arbetat som musikalartist i 15 år och debuterade i Wermlandsoperans musikal ”Spring Awakening”. Utöver det har hon setts av stor publik i TV3-talangjakten ”West End Star” och arbetat på ett antal teatrar och operahus runt om i Sverige. I höst kan vi se henne spela mot Tommy Körberg och Helen Sjöholm i ”Änglagård” på Oscarsteatern, något som hon ser fram emot:

– Det känns väldigt kul, vi hade en veckas workshop i maj med hela gänget där vi bland annat läste manus och provade kostymer, vi är ett supergäng och kommer ha det väldigt roligt tror jag!

Slutligen, finns det några teater eller musikaltips du vill ge till boende på ön?

– Gå och kolla på Änglagård på Oscarsteatern i höst, haha!

Vi på Lidingö Nyheter säger stort grattis och lycka till i framtiden Jenny!

Biljetter till Änglagård hittar ni här.Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *