Lidingöbanan står still

Lidingö22 november 2022 kl 08.534

Lidingöbanan är tagen ur trafik enligt SL:s app. Anledningen anges vara spårhinder, vilket antagligen betyder snö eller is. Det finns ingen tid angiven när banan kan öppna igen. Alla busslinjer går igen som vanligt på ön, efter att ha helt stått still igår. Båttrafiken går som vanligt.

Passagerare väntar på båten i Gåshaga. Foto: Jan Sjöberg.

Kommentarer

  1. Hur kommer det sig att Lidingöbanan inte går när både Nockebybanan och Tvärbanan fungerar? Går det inte att sopa spåren eller saknas den möjligheten här?

  2. Varför kan Stockholms Spårvägar, som kör Lidingöbanan, inte kan ploga banan? Alla andra lokalbanor verkar fungera, om än med vissa förseningar. På Stockholms Spårvägars hemsida, står det att man plogar och skottar, när det kommer snö. Hög tid att leva upp till det löftet. Det är andra dagen i rad, som trafiken är helt inställd, och ingen prognos ges, när den kommer igång.

  3. Vad har hänt med nya Lidingöbanan? Förr om åren, när man lyssnade på nyhetssändningar i storstockholm vid snöoväder och nästan allt stod stilla i trafiken, då avslutades ofta rapporten förtröstansfullt för öborna ”…men Lidingöbanan går som vanligt”.

  4. Det verkar som om banan har kommit igång nu, men jag kommer inte ut ur huset, för Trädgårdsvägen är inte plogad. Nu har vi varit insnöade i fyra dagar. Felanmält, men det verkar inte hjälpa. En ambulans kan omöjligt komma fram. Har inte staden ansvar för att räddningstjänsten ska fungera?

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *