Lidingö Vikings vann mot Iron efter sudden

Foto: Matthew Tipple från en tidigare match.
Sport11 januari 2024 kl 03.53

Lite missnöjd är det rätt att vara när en ledning med 5-2 bara ger förlängningsvinst med 6-5 (3-1)(1-1)(1-3)(1-0) skott: 29-30. Det var en relativt jämn match mot Iron, där Lidingö var bättre på att utnyttja sina mållägen. Leder man med 5-2 och det är 12 minuter kvar "ska" man vinna. Nu blev en onödig utvisning dyr. I power play kunde Iron få hugg genom att göra 5-3 (49:52) och cirka två minuter senare var det 5-5!

Första perioden var jämn, men Lidingö var det bättre laget i offensiv zon Elis Swartlings (3) 1-0 (7:19) var påpasslig - fint framspelad av Gustav Dahlstedt och ass även till Viktor Fälth. I power play utjämnade Iron (10:22). 

På matchens verkliga delikatess återtog Lidingö ledningen när Douglas Alex hittade Ross Jaldung i djupled, och helt fri satte Ross (6) 2-1(15:59).

Att ha en spelare framför mål är A och O i power play och det hade hemmalaget vid 3-1 (19:35) då Max Brodén (5) satte pucken. Bra framspelad av Albin Melin och Ross Jaldung.

I andra perioden var Iron det bättre laget och det blev riktigt virrigt i hemmalagets zon och att det bara blev ett mål av gästerna var mer tur än skicklighet. (Åh, vad många längtade efter en time out i det läget!) 3-2 (23:46). Det var riktigt befriande när Loke Beckman frispelade Max Brodén (6) till 4-2 (35:31).

Lidingö gjorde sedan sitt 7:e !!! mål med en man kort på isen. Bara Sollentuna har gjort lika många! Elis Swartling och Viktor Fälth sågade mycket snyggt sig fram i ett 1 mot 2-läge och Viktor (8) sköt 5-2!

Matchen avgjord? Icke, då kom den ytterst onödiga utvisningen för snack och Iron fick känslan av de kunde få med sig något i poängväg.

Ovan relaterade mål betydde till slut förlängning där det bara tog 37 sekunder innan Ross Jaldung (7) avgjorde ass Loke Beckman och Douglas Alex!

Kedjan Max Bodén-Loke Beckman-Ross Jaldung får extra plus för bl a 4 mål. (plus fyra ass) En spelare som uppträdde på en lite ovanlig position var Erik Friberg, men han var trygg på sin backplats. 2 mål och 6 ass kom från femman Jules Viberg, Marco Sandelgård, Elis Swartling, Viktor Fälth och Gustav Dahlstedt!

På fredag är det Göta/Traneberg på bortais.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *