Lidingö vann – nästan!

Från tidigare match med Lidingö Vikings Foto: Jonas von Hofsten / Lidingöfoto
Sport24 februari 2022 kl 03.16

Näst sista matchen i Alltvåan (för den här gången) var en händelserik och bra match mot Järfälla.Tyvärr blev det förlust med 3-4 (1-2)(2-1)(0-1) skott: 26-46.

Chansen att nå play in förstördes på ett felaktigt (?) domslut. Vid ställningen 3-3 och bara två minuter kvar av matchen tog Lidingö time out för att ta chansen att vinna matchen och därmed skulle också möjligheten att bli sexa i serien återstå.

59:16 gjorde Lidingö ett segermål - trodde vi som såg matchen - men domaren (som stod bra placerad) slog ut med armarna och underkände målet för antingen off side i målgården eller målvakts interference.

Har tittat på situationen många gången (via Svensk Hockey TV) och kan inte avgöra om domaren tog rätt beslut eller ej. Minst 50% av samma situation skulle lika gärna domaren kunnat valt att godkänna målet. Tycker kanske att det dessutom är så att Wiking Westlund blir tryckt in mot målvakten av en Järfällaspelare.

Tror också att det helt och hållet beror på vilket lag man håller på hur man ska tolka det hela. Surt var det för Marcus von Sydows fina insats i hela matchen hade varit värt den belöning som målet hade betytt.

Lidingö fick en fin start på matchen när Jonatan Wilund efter bara 36 sekunder fick se sitt låga skott från blå linjen leta sig i mål (ass Lundh och Friberg).

Järfälla som i stort förde matchen kunde kvittera efter 5:44 och dessutom 2-1 13:22. När Järfälla dessutom ökade på till 3-1 34:07 var det många som gav upp - på läktaren...

Men sedan kom några härliga lidingösekunder. Vikingarna tog fram krafter som de visade även mot Åkers, det vill säga kämpatagen. Gick in tufft i närkamper mot de överlag större motståndarna. Titta till exempel på Henrik Blomqvist, som inte är störst i laget, men som han fightas!

52 sekunder efter att Järfälla hade "punkterat" matchen styrde Fredrik Klasenius väldigt snyggt in 2-3 på elegant passning av Marcus von Sydow (ass också till Oscar von Sydow).

Ytterligare 24 sekunder gick innan det var 3-3! Henrik Blomqvist fick på ett bra skott som gick lågt och stolpe in! Det tillkom efter en fin tekning av Victor Fälth.

Skotten i andra perioden var 21-7 - officiellt. Tyvärr missade jag att föra skotten (glömt penna!), men är tveksam till att Järfälla fick så många på mål. Att det sedan blev ett segermål för Järfälla i öppen kasse 59:28 kändes surt - men var i sanningens namn inte orättvist.

Lidingögrabbarna gjorde en mycket bra insats och att laget var delvis decimerat redan innan nersläpp bland andra Kalle Kinch, Calle Versteegh och Viktor Hansson saknades. Under matchen fick dessutom först Calle Johansson och sedan Teodor Liss Karlsson bryta på grund av skador.

Väldigt många var väldigt bra, men Gustaf Grut i målet räddade mycket och Fredrik Klasenisu gjorde en av sina bästa matcher för säsongen. Bröderna Sydow, Jocke Lund Wiking , Grönis jag skulle kunna räkna upp hel laget!

Det enda som inte var bra var att Lidingö inte vann - eller gjorde de det?

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *