Lidingö SK – Silwing/Troja 27-24 (18-13)

Sport25 mars 2022 kl 04.03


Sista omgången och två lag som är klara för degradering. Det blir väl en avslagen match?
Men nej två lag som ville avsluta snyggt bjöd upp till en underhållande match. Matchen är helt jämn fram till minut 6, då hemmalaget startar en serie med kontringar och går från 2-2 till 8-3 på fem minuter. Lidingötjejena fortsätter att ösa på under Helena Stenqvist taktpinne.

Silwing spelar ett lite högre försvarsspel som LSK hittar nycklarna till att låsa upp. Mycket rörelse utan boll och läge efter läge hittar LSK till. Efter en kvart hittar bortalaget sitt spel medans hemmatjejerna börjar slarva och ganska snart är matchen jämn igen. Efter 25 minuter står det 13-13, och då verkar LSK vakna igen. Gör 5-0 sista 5 minuterna av halvleken och går till en stabil ledning halvvägs in i matchen.

Andra halvlek startar bra för hemmalaget som gör två snygga mål och tvingar fram en utvisning hos bortalaget. Då händer något hos hemmatjejerna! Mycket slarv och man förlorar utvisningen med 0-2, och det fina anfallsspelet är som bortblåst. Matchen ändrar karaktär och blir mer kamp och lite gnällig, vilket inte gynnar Lidingö.Silwing kryper närmare och närmare och när det är 9 minuter kvar är ställningen 23-23. Nu tar Lidingö timeout och pratar ihop sig om hur vi vill spela och var vi vill hitta lägena. Sofie Rapp kommer in och efter fina uppbackningar sätter hon tre raka mål och avgör matchen till Lidingös fördel.

Mycket skönt att avsluta seriespelet med en seger, och en rättvis sådan enligt en partisk tränare som är mycket nöjd med första halvleks anfallsspel och andra halvleks moral.

Matchens gigant var Mariah Hermansson som sliter både bakåt och framåt. Nu lägger hon skorna på hyllan (troligtvis) och vi tackar för underhållningen hon bjudit oss på.

Vi från damlaget vill passa på att tacka alla som stöttat oss under säsongen, och hoppas att ni fortsätter att följa oss kommande säsonger.

Text: Greger Burnelius
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *