Lidingö satsar på högre kvalitet och lägre skatt

Debatt3 juni 2024 kl 03.399
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande
Anders Paulsen (LP), kommunstyrelsens vice ordförande

Kommentarer

 1. Kvalitet?

  1. Lidingöbron försenad 1 år för spårbunden trafik?
  2. Vägarbetena på mindre vägar på Lidingö stöter alltid på problem
  3. Saltsopning som är ngn form av hygien vad gäller cykelvägar har avskaffats
  4. Ungdomsverksamheten bantas ned och har inte budget att vara öppen varje dag.
  5. Äldrevården har dragits med problem
  6. Busstrafiken rejält neddragen och kommer att dras ned ytterligare enl SL.
  (7. En härlig Silo på 100 meter verkar vänta Lidingöborna som möte när man korsat bron, känns inte direkt kvalitet i det heller)

  Inget av ovan kan jag se att ni adresserar med kvalitet!

  1. 1 – Det är inte klarlagt vems felet är. Men troligen SL som lär ha slarvat. Och SL styrs av de rödgröna i regionen. SL har flera misslyckande på sin planhalva som Slussenbyggets försening med mera – har inget med Lidingö Stad att göra således.
   2 – Troligen så är det en konsekvens av att utövarna överskattat sin kapacitet och räknat fel helt enkelt. Det är gratis att ljuga i en upphandling….
   3 – Vet inte hur detta skall tolkas. Snöröjningen av gångvägar och trottoarer borde vara viktigare än cykelbanor, om faster Agda inte kan gå ut utan att bryta lårbenshalsen eller än värre. Man borde verkligen fakturera regionernas sjukvårdskostnader för benbrott vintertid till respektive kommun, så att dålig snöröjning börjar kosta….
   4 – Har ingen detaljkunskap i just detta, men jag noterar att dagens ungdomsverksamhet verkar vara grogrunden till gängen som smäller och pangar….
   5 – Äldrevården kommer alltid vara en utmaning, alla människor blir äldre och äldre, det är därför som pensionssystemet hela tiden anpassas till länge livslängd. Färre personer skall betala för flera – hur vill du lösa detta? Valfrihet kostar, alternativet kan vara att placera alla äldre på konstitutioner, låsa in dom och hantera dem som paket – bättre så?
   6 – Återigen är detta SL och de rödgröna i regionen som styr och ställer detta – har inget med Lidingö Stad att göra således.

   Och hur 7an i över huvudet taget hamnat i Ropsten, om man så säger, det är lite ett under av det rödgröna styret. Miljötänk? har svårt att se det – Ekonomi ? alla betongbilar som skall köra till Bromma flygplats kan knappast vara ekonomiskt – Vatten och El? Ingen annan får något av detta, så varför skall betongindustrin få till det i just detta område?

   Således Anders, tror att du får skriva om listan och separera regionens åtaganden (framförallt SL, men även sjukvård) och Lidingö Stads åtaganden.

   Notering: Jag är inte medlem i något parti.

   1. Det är alltid lätt att hävda att det är ”någon annans fel”. Det är ju sällan ngt som påverkar kvaliteten positivt.

    Listan med frågor kvarstår och påverkar kommunens invånare i allra högsta grad. Du får gärna ha en annan åsikt då du kanske inte personligen berörs men många gör det.

    1. Man måste förstå vad man kan påverka, men vill du slå ett slag i luften för att vinna något: I Sverige gäller åsiktsfrihet, go for it!

 2. Några önskade satsningar som kräver skattemedel:

  1) Satsa på att skapa fler naturreservat för att nå målet om 30% skyddad natur inom stadens gränser.
  2) Underhåll naturreservaten bättre (bättre städning och hantering av invasiva arter).

  Jag vill hellre ha gemensamma satsningar av staden på naturskydd än sänkt skatt…

 3. Andra saker jag hört att Lidingö satsar på:
  – Kappsegling utan båt
  – Råvarufri mat
  – Vin utan druvor
  – Armlös armbrytning
  – Hus utan väggar och tak

  1. Trots en omvälvande omvärld med enorma strukturella problem levererar våra två kommunalråd ett välbalanserat förslag till budget för år 2025 som gynnar både unga, äldre och förvärvsarbetande Lidingöbor. Inget annat än imponerande. Totalt imponerande.

   Jonas Lundgrens (V) inlägg från minuterna innan midnatt till nationaldagen får mig däremot att tänka på rödvinsvänstern. Jag som trodde det var en myt.

   1. Nja, nu har man ju inte levererat en budget för 2025 ännu. Vår budgetprocess ser inte ut på det sättet. Om jag var ordförande i utbildningsnämnden hade jag nog oroat mig lite för hur pass imponerade personal och föräldrar på Lidingö kommer bli över den omöjliga ekvation som direktiven till nämnderna bygger på. Det var också det jag ville illustrera med min ironiska kommentar. Det där övriga tänker jag inte ens bemöta. Jag föredrar att vi har ett vuxet samtal om politiska prioriterar.

 4. Väldigt trist att det inte är bättre stämning mellan de lokala politikerna. Tillsammans skulle Ni kunna göra det ännu bättre för Lidingöborna men det känns som att det ska piskas upp konfilkter som egentligen inte finns, Hellre medvetet missuppfatta än att försöka förstå, På det lokala planet behöver det inte vara så.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *