Lidingö musikskola ger ungdomar sommarjobb

Sommartips25 juni 2020 kl 06.53

I samarbete med länets kommuner erbjuder Region Stockholm och Länsmusiken i Stockholm sammanlagt 120 ungdomar mellan 16 och 18 år kultursommarjobb under tre veckor. Projekten genomförs i regi av Svenska kyrkan och Ung Arena i Skärholmen, Musikania i Nacka och Kulturskolan/Näringslivsenheten i Österåker samt Sundbybergs Kulturskola. För tredje året i rad samarbetar Länsmusiken också med Nynäshamns kommun och Kulturskolan i ett projekt med ungdomar som spelar på gator och torg i kommunen. Lidingö Musikskola och Danderyds Kulturskola är årets nya samarbetspartners.

I Danderyd arrangeras i år ett kulturläger där deltagarna ges chansen att fördjupa sig i musik, teater, bild och form och dans. Sommarjobbarna agerar både lägerledare och projektledare. De planerar självständigt hela lägerupplägget och får därmed en inblick i hur det är att jobba med kultur för barn. Bakom projektet står kultursamordnaren och sångpedagogen Helena Mannermo Spering.

– I och med att det var svårt att göra konserter i år, så fick jag idén att göra två kulturläger. Vi har ett uppdrag är att nå barn och ungdomar i sommar och därför är det perfekt att dessa kultursommarjobbare kan arrangera läger som vi sen erbjuder barn mellan 9-11 år. Barnen får möjlighet att komma hit och det blir även ett väldigt roligt sommarjobb för lägerledarna, berättar Helena Mannermo Spering.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *