Lidingö kulturvecka börjar i morgon

Bärande och buret på Malmstens
Kultur10 november 2023 kl 04.48

Det finns mycket att uppleva under de nio dagar som kulturveckan pågår och allt arrangeras av föreningar, företagare och kulturverksamheter tillsammans med olika verksamheter i Lidingö stad.
I år satsar vi extra på musiken och många barn deltar med sång och musik. Det blir körkonserter, pianoafton, jazzkonsert, musikalteater och en musikkväll med den fantastiska Marie Bergman. Men även författarträffar, konstvisningar och dansuppvisningar med mera. Även succén från förra året återkommer med lite nya inslag, familjelördag med olika kulturupplevelser för barn från tre år och uppåt.

Mycket av kulturen på Lidingö är lokalt producerad eller har en koppling till Lidingö och det finns alltid flera barn- och ungdomsevenemang och såklart en massa kulturupplevelser för vuxna.

Evenemangen är gratis om inte annat anges.

Lidingö Nyheter presenterar programmet dag för dag. Under hela perioden finns utställningar som vi presenterar här.

På Lidingö stads hemsida kan du läsa mer.

Ljuspunkter på Långängen

Föreningen Lidingökonstnärerna arrangerar för sjätte året i rad Ljus på Långängen.
Lys upp höstens mörker i Långängens Naturreservat med ljusinstallationer längs med promenadvägen mellan Stockby gård och Långängens gård. Ta med en ficklampa och leta upp ljuspunkter i mörkret. Installationen pågår 30 oktober till 17 december.

Medverkande konstnärer: Tora Derkert, Anna Ostrowska, Jacqueline Igestedt, Sirine Hayder Wallinder, Ingela Karlsson, Bernadette Schillings, Anne-Lie Larsson Ljung, Marie von Kraemer, Gisela von Weisz, Aleksandar Ivanic, Py Wernstedt, Anna Berger, Inese Bule och Inga Sjödin.

BLANK – en konstutställning av unga på Lidingö

Intresset för att skapa är större än någonsin bland unga på Lidingö. BLANK ställer ut 25 unga kreatörers verk under 4 veckor i Lidingö stadshus’ entréhall, Stockholmsvägen 50. Här kan du uppleva måleri, textil, dans, hantverk, musik, litteratur, film med mera skapade av ungdomar i åldern 14–20 år

Utställningen pågår 26 oktober till 19 november och vernissage är 26 oktober klockan 18.00–20.00. Öppettider är måndag till torsdag 10.00–20.00, fredag 10.00–18.00, lördag 11.00–16.00 och söndag 12.00–15.00.

Konstutställning med färgglädje

Konstutställning på Rönneberga, Rönnebergavägen 1, med konstnären Anki de Morais. Stilen är färgglad med både abstrakta och naiva målningar. Anki hämtar sin inspiration från djur och natur där det stora finns i det lilla och det lilla finns i det stora.

Både större och mindre originalmålningar samt konsttryck i numrerad och begränsad upplaga. Varmt välkommen till Rönneberga där det finns möjlighet att kombinera ett konstbesök med både lunch och fika.

Utställning pågår 12–19 november, öppet vardagar klockan 08.00–17.00, helgdagar klockan 11.00–15.00. Stängt 11 november.

Bärande och Buret på Malmstens

Utställningen med unika arbeten i trä och textil av studenter i årskurs 1, pågår 14–18 november, tisdag–fredag klockan 11.00–16.00, lördag klockan 12.00–15.00 på Malmstens LiU, Larsbergsvägen 8. På lördagen klockan 13.00 och 14.00 finns även möjlighet att gå på rundvandring i verkstäder och lokaler.

Millesgården – Kaffe Fassett

Utställningen visar Fassetts inflytande på främst quiltning och mönstrade tyger från hans senare konstnärsskap och pågår 30 september till 28 januari 2024 på Millesgården, Herserudsvägen 32.
Under kulturveckans helger, 11–12 och 18–19 november, har du möjlighet att få en visning klockan 12.00 eller 13.00 av utställningen för endast entrékostanden.

Bro vid bro vi byggde …

Så heter höstens utställning på Lidingö museum, Lejonvägen 26 A. Lidingös historia är som bekant i hög grad historien om Lidingös broar. Utställningen ger en bred bild av de fem broarna, deras tillkomst och vad de betytt för Lidingös utveckling och den illustreras med tidstypiska dokument, bilder och föremål. Även en unik modell av flottbron mellan Ropsten och Torsvik kommer att visas. Öppettider är lördagar och söndagar, tisdagar och torsdagar klockan 12-15. Utställningen pågår till början av februari 2024.

Malin Sellergren

Konstutställning med illustratören/ bildkonstnären Malin Sellergren. Originalmålningar och grafiska blad med bland annat djur- och naturmotiv.
Utställningen pågår till slutet av november i Lidingö saluhall i Skärsätra, Pyrolavägen 7. Öppettider: Måndag–torsdag: 10.00–18.30, fredag 10.00–19.00, lördag 10.00–16.00. Söndag stängt.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *