Lidingö bland de bästa kommunerna i Sverige 2021

Bild: Bostadslistan
Lidingö30 juni 2021 kl 04.57

En av Sveriges största bostadsportaler Bostadslistan, har skapat en digital dataplattform där en jämförelse av landets alla kommuner 2021 nu finns sammanställd.

Landets 290 kommuner rangordnas på plattformen på en skala 0-10 utifrån kriterier som utbildning, jämställdhet, inkomst och miljö. Ju lägre tal, desto högre rakning. Lidingö stad återfinns i toppskiktet av flertalet kategorier.

I kriteriet Inkomst ligger Lidingö på plats 5 av landets kommuner, och är också den kommun med näst minst antal trafikolyckor. I kriteriet Utbildning kategoriseras kommunerna utifrån andel invånare med gymnasial och eftergymnasial utbildning, samt betygspoäng efter avslutad gymnasieutbildning. Här ligger Lidingö på plats 25.  

Längre ner i rangordningen hamnar Lidingö kommun i kategorierna Bostad och Jämställdhet. Bostadskriteriet kategoriseras utefter antal bostäder med hyresrätter, samt fastighetspris på olika typer av bostäder. Här ligger Lidingö på plats 275 av 290 . På plats 285 återfinns Lidingö i jämställdhetskategorin, vilken bedöms utifrån bland annat andel kvinnor på ordförandeposter i kommunen och kvinnors mediannettoinkomst som andel av mäns mediannettoinkomst. 

Vid sammanställning av alla kategorier landar Lidingö på plats 37 av Sveriges 290 kommuner, inte illa!

Se fler kategorier för Lidingö och andra kommuner på Bostadslistans dataplattform: https://bostadslistan.se/blogg/sveriges-basta-kommun/ 

Källa: Bostadslistan

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *