Lidingö Jolleseglare är Årets klubb 2023

Anders Wennberg från Lidingö Jolleseglare tog emot priset.
Sport30 november 2023 kl 11.03

På Seglarträffen arrangerad av Svenska Seglarförbundet (SSF) som ägde rum i Göteborg i helgen fick Lidingö Jolleseglare den hedersamma utnämningen Årets klubb. Ett erkännande för den gedigna ungdomsverksamhet som Lidingö Jolleseglare bedriver ute på Bosön.

Lidingö Jolleseglare (LiJS) är Lidingö Båtförbunds ungdomsverksamhet och idrottsklubb med syfte att gemensamt samla öns seglingsintresserade ungdomar. Denna typ av gemensam satsning var Lidingös båtklubbar först ut i Sverige med. Verksamheten som grundades 1985 är också en ideell idrottsförening ansluten till Riksidrottsförbundet genom Svenska Seglarförbundet.

-Lidingö Jolleseglare har en fantastisk verksamhet som lyfter barn- och ungdomssegling likt ingen annan. Det var en självklarhet att just dem skulle bli Årets Klubb, det är de väl värda, säger Olof Granander, Förbundsordförande Svenska Seglarförbundet

Motiveringen löd:

Lidingö Jolleseglare har gjort ett stort lyft de senaste åren i antal deltagare på kappseglingar och de som tränar hemma på klubben. Runt 50 ungdomar jobbar som tränare, många fler föräldrar har blivit engagerade, fler barn går vidare från seglarskolan till träning och fler barn/ungdomar fortsätter att segla längre. 2019 var de två från LiJS som seglade JSM, i år över 20. Ingen annan klubb i Sverige har troligt gjort ett sådant stort lyft, inom barn-och ungdomssegling de senaste åren.

– Vi är så stolta, glada och tacksamma för denna utnämning. Alla våra tränare, lagledare, de som tar hand om våra båtar och utrustning, styrelse, seglare, föräldrar och sponsorer har gemensamt gjort ett fantastiskt jobb för att lyfta seglingen här på ön. Det är det enorma engagemanget och kärlek till segling som gör hela vår klubb unik, säger Anders Wennberg, Ordförande i träning och kappseglingskommittén Lidingö Jolleseglare.

Om Lidingö Jolleseglare
Lidingö Jolleseglare är en idrottsklubb med fokus på segling som idrott, gemenskap och livslång individuell utveckling, oavsett förkunskap eller ålder. grundades 1985. Klubbens syfte är att öka intresset för segling och sjöliv, och erbjuder både seglarläger och en fortsättning för barn och ungdomar i träningsgrupperna Opti Grön, Opti Blå, Opti Röd, Opti Svart och ILCA Ungdom. Lidingö Jolleseglare erbjuder även ett socialt sammanhang då klubben vid kappseglingar åker i gemensam trupp till t ex JSM.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *