Lidingö J18: Mahara hjälte tack vare Nemecek

Sport8 november 2019 kl 14.02

Det var en jämn match mellan Lidingö och Nacka som länge såg ut att gå till förlängning, men som Lidingö avgjorde knappa tre minuter före slutet efter mål i power play. 2-1 (1-0)(0-1)(1-0) skott: 21-27.

Lidingö inledde matchen i ett högt tempo beroende på bra skridskoåkning och fint passningsspel, men tyvärr kunde inte samma fart och spel hållas matchen ut. Det gjorde att Nacka mer och mer kom in i spelet. Mycket tack vare en bra femma som stod för det mesta och bästa av Nackas tryck.

Lidingö hade dock isens bäste spelare – målvakten Josef Nemecek – som gjorde en strålande match!

Utan honom i målet hade inte Simon Marha (2) blivit matchhjälte, när han gjorde det avgörande målet (57:19) i power play. För utan Josefs fina arbete hade Nacka vunnit matchen!

Petr Ton svarade för en fin passning fram till segermålet.

Lidingö tog ledningen i matchen redan efter 1:38. Marco Sandelgård slog pucken i djupled, och Jakub Zajicek stressade nackaspelaren som fick pucken, så till den grad att Zajicek kom fri och gjorde ett snyggt mål(6).

När Nacka kvitterade (24:23), så var det fullt logiskt med tanke på hur spelet såg ut.

Något som fortfarande är mindre bra i Lidingös spel är de onödiga pucktappen framför allt egen zon. Många fina insatser i Vikings. Bland annat Zajicek, Marha, Nemecek, Ante Näslund, Isak Karlsson och Jakub Hamsik.

Men ni ska egentligen alla hyllas för en bra laginsats.

En klok spelare skapar fler tillfällen än han finner!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *