Lidingö i upphandlingstoppen

Upphandlingsenheten
Stad & Politik12 december 2019 kl 07.021

Lidingö klättrar till första plats när LO-distriktet i Stockholms län granskar kommuners rutiner för upphandling och kontroll av leverantörer.

För sjunde året presenterar LO-distriktet ett upphandlingsindex som bygger på enkätundersökning som skicks till länets samtliga kommuner. I år deltog 21 av 26 kommuner och Lidingö placerar sig alltså på första plats, en klättring från plats sex 2017.

– Vi driver ett strategiskt upphandlingsarbete med tydliga rutiner och processer. Frågor kring upphandling är också högt uppe på agendan både i stadsledningen och i den politiska ledningen, säger Adriana Buzea, upphandlingschef i Lidingö stad.

Staden genomför också löpande interna utbildningar och uppföljning kring upphandling vilket gjort att avtalstroheten är 96 procent.

Frågorna i enkätundersökningen handlar bland annat om kommunen granskar hur företagen följer regler och förordningar, hur man arbetar kring lagstiftningen inom upphandlingsområdet, hur policyn för upphandlingsfrågor hanteras och förtroendevaldas involvering i upphandlingar och i uppföljning av arbetet.

– Det blir allt viktigare med professionella upphandlingar då en allt större del av stadens verksamhet upphandlas. I och med detta får vi ett kvitto på att Lidingö är välskött på upphandlingsområdet, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommentarer

  1. Vi på Hellström Optik har upphandlat avtal med Lidingö Stad gällande Terminalglasögon sedan 5 år (inne på andra omgången) och är mycket nöjda med det ?

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *