Lidingö gratulerade sina guld-medaljörer

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Staffan Strömbäck, stadsdirektör Daniel Larsson, Jonatan Hellvig och Sarah Sjöström.
Sport23 augusti 2023 kl 04.17

Lidingö stad tog emot Lidingös senaste guldmedaljörer, Jonatan Hellvig (EM-guld i beachvolley) och Sarah Sjöström (simning). Jonatan har bott på Lidingö hela sitt liv, Sarah Sjöström flyttade hit för ett år sedan.

I VM i Japan i slutet av juli vann Sarah två guld. Nu har hon tagit 21 medaljer i alla VM hon varit med i. Ingen annan simmare i världen har tagit så många VM-medaljer. I Japan vann hon 50 meter fjärilsim och 50 meter frisim, vilket är hennes specialdisciplier. Hon slog världsrekord på 50 meter frisim nu i Japan och innehar världsrekordet på tre andra distanser i fjäril och frisim på långbana. Hon har tre världsrekord på kortbana. Med 89 medaljer på internationella mästerskap är Sjöström den mest medaljbehängda europeiska simmaren genom tiderna.

Sarah Sjöström vann sitt första guld i VM år 2009. Då var hon 15 år. Nu är hon nyss fyllda 30 år. Hon tänker fortsätta träna för att vara bäst i världen.

– Men egentligen är det inte medaljerna som gör att jag håller på med simningen, säger hon till Lidingö Nyheter. Jag gillar vardagslivet som simmare, träningarna, resorna, sätta upp delmål och att pusha sig själv. Det är det häftigaste med att hålla på med idrott. Att stå på pallen är så klart kul, men det är ändå en väldigt liten del av mitt liv.

Jonatan Hellvig och David Åhman försvarade sitt EM-guld i beachvolley i förra veckan, efter att ha besegrat Nederländerna med 2–0 i set. De vann EM även förra året.

Jonatan håller med. Han ser också träningen och idrottslivet som det bästa han vet. I början av oktober stundar VM i Mexiko och det lär bli en öppen historia. Många länder har chansen att ta medalj, och svenskarna hör till en av dessa.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *