Lidingö Fäktklubb, störst och bäst!

Sport14 februari 2020 kl 06.06

I helgen var det deltävling nr 3 i S:t Erikscupen. Sveriges största barn- och ungdomstävling, med närmare 200 startande fäktare.

Med 33 anmälda fäktare var Lidingö största klubb. Lidingö Fäktklubb startade 2014 och har på fem år gått från noll till att bli störst och bäst. 

Silver i lagvärja pojkar U15. Erik Rasin, Theo Westring, Sami Boumedienne.
Värja individuellt pojkar U15. Brons: Erik Rasin, Guld: Sami Boumedienne.
Värja individuellt. Silver: Theo Westring pojkar U13, Brons: Clara Känngård flickor U13. Brons: Oscar Borgelin pojkar U13.

Även resultatmässigt var Lidingö bäst med sju medaljer i värja. Guld: Nima Pourmand i klassen pojkar U17, Guld: Sami Boumedienne pojkar U15, Brons: Erik Rasin U15, Silver: Theo Westring U13, Brons: Oscar Borgelin U13 och Brons: Clara Känngård flickor U13. Lidingö tog även Silver i lag U15. I laget fäktade Sami Boumedienne, Erik Rasin och Theo Westring.

Lidingö Fäktklubb har drygt 130 fäktare och är en av landets ledande klubbar på ungdomssidan. Vi har allt från motionsfäktare till elit. Klubben riktar sig till barn från sju års ålder, ungdomar och vuxna. Det finns ingen övre åldersgräns för att börja med fäktning, alla är hjärtligt välkomna!

Fäktning är en fascinerande sport som har funnits på det olympiska programmet ända sedan de första moderna spelen i Aten 1896. Komplexiteten gör att det är många faktorer som hänger ihop för att bli en duktig fäktare. Du måste fatta blixtsnabba beslut för att sedan, inom några hundradelar, vara beredd att ändra din strategi. Du måste koordinera huvud, armar och ben. Det handlar om kondition, styrka och smidighet. Och sist men inte minst om att behärska tekniken.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *