Lär dig mer om cirkulär ekonomi – för fler cirkulära affärsmodeller på Lidingö

Näringsliv14 mars 2023 kl 03.01

Anna Haettel är Lidingöbo och egenföretagare och sitter i styrelsen för Företagarna Lidingö. Anna arbetar bland annat för att öka samhällets kunskap om cirkulär ekonomi och cirkulära affärsmodeller. 

– Det är verkligen jätteroligt att vara engagerad i näringslivet på ön eftersom det är en småföretagartät kommun med många Lidingöbor och företagare som vill vara med och ställa om mot mer hållbar konsumtion och produktion. I princip alla jag pratar med vill lära sig mer om hur vi kan fortsätta utveckla samhället samtidigt som vi använder jordens begränsade resurser på bättre sätt, säger Anna.

Anna är projektledare för CirEko:s digitala utbildning ”8 cirkulära affärssteg” som just nu erbjuds kostnadsfritt för företag och företagsfrämjare (t ex rådgivare eller beslutsfattare).

Cirkulär ekonomi är ett ekonomiskt system designat för att återskapa resurser om och om och om igen – precis som i naturen, vilken är dess förebild. I naturen finns inget avfall utan allt tas tillvara och blir näring i nästa led. För att det ska vara möjligt inom affärslivet behöver t ex fler samverka på ett smart sätt, och det gäller över alla branscher och alla typer av organisationer.

– Vi behöver alla höja vår kunskapsnivå och hålla oss uppdaterade om utvecklingen om hur vi kan använda jordens resurser på bättre sätt. Att ha denna kunskap är affärskritiskt, både som kund och leverantör, menar jag. Därför hoppas jag att många tar den här chansen och att Lidingö blir Sveriges bästa kommun vad gäller kunskapen om cirkulär ekonomi och att agera cirkulärt i sin affär så långt man kan, säger Anna.

Utbildningen är digital (som grupp- eller självstudier) och omfattar totalt åtta timmar. Det ingår även fysiska och digitala nätverksträffar. Mer information om utbildningsinnehåll samt anmälan hittas här https://cireko.se/projekt/8-cirkulara-affarssteg-stockholms-lan/

Nyfiken eller har frågor? Kontakta Anna Haettel på 0707-153221 eller maila a.haettel@cireko.se

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *