Låna, ta eller byt en bok!

Här kan du låna, byta, ge eller ta en bok.
Sommartips30 augusti 2020 kl 06.331

Känner du till Little Free Library? Det är ett trevligt idé som handlar om community sharing av böcker, som nu även kommit till Lidingö.

Konceptet kommer från USA, en non profit organisation som innebär att man delar med sig av lästa (eller olästa) böcker till grannar/allmänheten i ens kvarter eller andra förbipasserande, samt själv kanske sätter dit en begagnad bok vid ett annat tillfälle. 

Det sitter ett bokskåp utanför Sturevägen 8. Det är det första skåpet på Lidingö. Det tredje i hela Stockholmsområdet. Läs mer här: https://littlefreelibrary.org/ourmap

Kommentarer

  1. låna, ta eller byt en bok
    Little free library är en fin idé! Under sommaren har Lidingö Museum erbjudit en variant på samma idé. ”Sommarbiblioteket”. En låda fylld med lidingöböcker på verandan utanför museet som finns på Lejonvägen 26. Böckerna har man kunnat låna hem eller bläddra i på plats ( på en bänk under tak). Sommarbiblioteket är nu stängt för säsongen. Vänliga lappar som låntagare lämnat i lådan vittnar om att det varit uppskattat.På museet planerar vi en fortsättning i någon form. Kolla Hembygdsföreningens hemsida http://www.lidingohembygd.se.
    Margareta Borgelin

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *