Laget steg när Dala avgjorde

Lidingö Vikings från en tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport21 oktober 2021 kl 04.22

Det var en jämn match mellan Lidingö och Tierp i långa stycken, men i avgörandets stund klev Lidingös specielle målgörare fram och avgjorde till 4-3 (0-1)(2-2)(2-0) skott: 37-29.

Segermålet gjordes av Gustav Dahlstedt (8) när han stal pucken av en olycklig Tierpspelare, som hade svårt att få kontroll på pucken i mittzon. Vips var "Dala" där och fri med målvakten avgjorde han när 32 sekunder återstod!

Annars var det Tierp som började matchen bäst, men innan första perioden var över hade spelet jämnats ut. Tierp hade tagit ledning under sin inledande press och 0-1 (5:20) var ingen överraskning.

Lidingö hade många chanser att utjämna men kunde inte utnyttja något av periodens 14 skott mot Tierpsmålet.

Matchen gick lite i vågor även i den andra perioden, men det var Tierp som åter utnyttjade möjligheten bäst och gjorde 0-2 (30:25). Halva matchen kvar, men eftersom Lidingö fortsatte att spela hyggligt fanns det hopp för hemmalaget.

2-1 (32:18) kom lite som en befrielse när Gustav Dahlstedt (7) satte pucken (ass Jocke Lundh och Oscar von Sydow). När Tierp bara 14 sekunder senare gjorde 1-3 sjönk hoppet för att några poäng skulle hamna på Ön. Som tur är har spelarna bättre moral än denne skribent och bet ihop på ett föredömligt sätt.

Reduceringen till 2-3 (34:59) var ett P.P-mål enligt instruktionsboken. Tre forwards kom in i anfallzon och lät pucken göra jobbet. Passningarna från Dahlstedt och O. von Sydow var perfekta i full fart, och Joakim Lundh (6) satte klubban till!

I den sista perioden coachades Lidingö hårt och kunde också komma ikapp till 3-3(52:18) när Oscar von Sydow blev siste man på pucken i en gröt framför mål (ass Dahlstedt och Kalle Kinch). Det såg länge ut som matchen skulle gå till förlängning.

Men den där Gurra Dahlstedt......

Han borde ha fått med sig en straff eller utvisning, när han kom fri i andra perioden, men domaren sa efteråt att han helt enkelt inte hade sett situationen. Nu fick Gustav istället avgöra matchen 59:28!

Intressant att konstatera att båda lagens första femmor gjorde alla poängen i matchen. Gustav Dahlstedt 2+2, O. von Sydow 1+2, Joakim Lundh 1+1 och Kalle K 0+1. Tierps första gjorde 9 poäng!

Vill också ge en blomma till Axel Backman som gjorde många bra räddningar. Bl a två avgörande i matchens slutskede. Märkte ni mindre än vanligt av Fredrik Klasenius? Enormt starkt av "Klasse" att komma till spel över huvud taget efter en natt på toaletten!

Halva serien är nu spelad och enligt min syn har Lidingö överraskat positivt och just nu är marginalen till Alltvåan 5 poäng. Långt ifrån en säker marginal, men en härlig grund. På fredag är det ny hemmamatch - den fjärde i rad - när vi hälsar Järfälla välkomna till hallen kl 19.00.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *