Kyrkan ger så mycket

Debatt13 april 2021 kl 04.40

Axel Göthberg skrev tidigare en klok och insiktsfull artikel om varför vi inte ska lämna kyrkan. Han nämnde en rad av Svenska kyrkans viktiga uppgifter; körverksamheten för barn och unga, konfirmationsundervisningen och fritidsverksamheten. Han lyfte också fram musiken, den diakonala och internationella verksamheten. Kyrkorna är vårt gemensamma kulturarv. 

Vi kan bara instämma och är tacksamma för allt positivt som kyrkan gör.  Vi vill också peka på att Svenska kyrkan har under pandemin sannolikt betytt mycket för ensamma och isolerade under året som gått. Kanske är detta en av anledningarna till att medlemstappet från Svenska kyrkan minskat betydligt under året när man jämför med tidigare år. Kyrkan är inte sällan det kitt som täcker upp för medmänsklighet och omsorg om medmänniskan när andra samhällsfunktioner inte når fram- 

Den 19 september är det val till Svenska kyrkan. Då får kyrkans medlemmar rösta på vilka företrädare man vill ha i sin församling, stiftet och kyrkomötet. 

Vi representerar FiSK, Fria liberaler i Svenska Kyrkan. Vi vill genom vårt engagemang göra Sverige till ett land med mer värme och omtänksamhet. 

Vi sammanfattar vårt budskap i fyra punkter:

  • En öppen och fördomsfri kyrka 
  • Kyrkan är kallad till socialt ansvar och ta till vara på ideella insatser 
  • Ökad kunskap om kristen tro hos barn och ungdomar 
  • Levande gudstjänstliv och musikens stora betydelse 

Annika Persson
Helena Bargholtz
Hildegard Keijer
Anna Poring

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *