Kylan gör att Ekholmsnäsbacken kan öppna

Lidingö13 januari 2021 kl 05.551

Snökanonerna går för fullt i Ekholmsnäsbacken. Väderprognosen för de närmaste dagarna ger hopp om att snön får ligga kvar och att backen kan öppna i bästa fall till helgen.

”Kanonerna har mullrat på hela natten och så långt in på dagen” skriver Ekholmsnäsbackens arrangörer på facebook. ”Vi kan inte i dagsläget ge något något öppningsdatum men kommer uppdatera så fort vi har ett” lovar de.

– Köldfönstret som vi ser nu är så pass rejält att vi kommer att kunna tillverka mycket snö och kunna öppna backen. Antingen till helgen den 16 januari eller helgen därpå den 23 januari, säger Alexander Blomqvist, anläggningschef för Ekebyhovsbacken och Ekholmsnäs till DN.

SMHI:s prognos för de närmaste tio dagarna ger gott hopp om att årets säsong blir bättre än förra året då bara två backar i Stockholms län höll öppet. Nästa vecka väntas stabila minusgrader dygnet runt i hela länet. Det krävs cirka två minusgrader för att anläggningarnas snökanoner ska fungera.

– Om väderprognoserna håller i sig kommer vi att kunna tillverka tillräckligt mycket snö för hela säsongen. Förra vintern var bedrövlig. Vi hade bara några få minusdagar på oss att tillverka snö, säger Alexander Blomqvist.

Kommentarer

  1. Snökanonerna måste stängas av nattetid. Jag har knappt kunnat sova en blund i natt och minns helvetesnätterna för två år sedan och tidigare.
    Marianne Råberg
    Canadastigen 7

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *