Kungsängen blev för svåra

Sport17 mars 2022 kl 03.40

Säsongens sista bortamatch för LSKs damer. laget är redan klara för degradering men spelare och ledare pratade innan att vi skulle fortsätta med det fina spelet man visade upp senast mot Alfta. 

Matchen startar i ett högt tempo och lagen följs åt de första 10 minuterna, och känslan var att vi var med i matchen och hade mer att ge då vi hade träffat stolpar och ribbor vid flera tillfällen. Nu får LSK en utvisning som hemmalaget utnyttjar fullt ut och drar ifrån med tre mål. En reducering gav tillfälligt hopp men nu hade Kungsängen kopplat greppet och kunde ganska enkelt dra ifrån till 14-6 efter 21 minuter.

LSK tjejerna bet nu ihop och lyckas stoppa raset så att halvtidssiffrorna stannade vid 17-8.En riktigt svag insats sista 15 minuterna av LSK som i halvtid pratade om att visa karaktär och inte låta sig bli överkörda i andra halvlek.

Andra halvlek blev en ganska avslagen historia där Kungsängen kontrollerade matchen totalt, medans bortalaget tappade sugen när man inte kom närmare i målprotokollet. Sammanfattningsvis så var det här ett steg tillbaka jämfört med de senaste matcherna, då laget spelat bra handboll och visat stor kämpaglöd. 

Jag vet att tjejerna inte var nöjda med insatsen och kommer visa det i säsongens sista seriematch hemma mot Stockholmskollegorna Silwing/Troja.

Text: Greger Burnelius
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *