Kulturveckan inleds med återinvigning av stadshuset

Stad & Politik8 november 2019 kl 06.03

Efter två års renovering är det dags att återinviga Lidingö stadshus. I morgon lördag den 9 november är alla Lidingöbor välkomna till ett stort kalas som också blir startskottet för Kulturveckan som i år har ett stort utbud, inte minst för barn.

Kulturen finns närvarande på Lidingö året om, men under Kulturveckan vill Lidingös kulturverksamheter och kulturaktörer bjuda på en härlig kulturmanifestation, skriver Lidingö stad på sin hemsida. Kulturen har också fått en mer framträdande plats i det nyrenoverade Lidingö stadshus.

– Det är ingen överdrift att kalla vårt nya stadshus för ett kulturhus, här finns det nya stadsbiblioteket med hela sitt kulturutbud, större och bättre utställningsmöjligheter, ateljéer för skapande och konst i olika former, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Filip Svanberg (M).

Det är för femte året i rad som Lidingö kulturvecka arrangeras och 2019 blir det en välfylld förlängd vecka på nio dagar. En omfattande vecka arrangerad av föreningar, näringsliv, kulturverksamheter och Lidingö stad som alla vill bjuda på en härlig kulturmanifestation.

– Även i år har vi många härliga programpunkter, där alla har möjlighet att uppleva något. Och dessutom extra mycket för barn och ungdom, säger Anneli Mannberg, projektledare för kulturveckan.

Invigningsfesten den 9 november inleds klockan 11.00 med att elever från Hersby gymnasium välkomnar med musik i Stadshusets stora entréhall. Klockan 11.15 blir det invigningstal och bandklippning med kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors och stadsdirektör Daniel Broman. Därefter blir det en rad aktiviteter där flera av stadens verksamheter visar upp sig under hela dagen.

I slutet av dagen kl 16.00 sjunger Lidingö Vox jubileumskör.

Föreställningen Splitvision med Team Bosön spelas i sessionssalen klockan 18.00.

Hela programmet för lördagen och resten av Kulturveckan 2019 finns på stadens webbplats, www.lidingo.se/kulturveckan

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *