Kulturhöst på Lidingö

Konst på Galleri Elfva.
Kultur10 oktober 2020 kl 05.52

Nu finns det evenemang och utställningar som man kan gå på, trots Coronatider. Här har vi valt ut några exempel. Fler finns på Visit Lidingö. https://www.visitlidingo.se/

Konstvandring. Följ med på en konstvandring i Lidingö centrum idag kl 14.00. Vi undersöker och tittar närmare på flera av de spännande verk som finns i centrum.
Rebecka Walan, konstintendent från Stockholms läns museum, leder vandringen och berättar om de olika konstverken. Vi avslutar med att lansera den rykande färska appen Upptäck konsten som är helt gratis att ladda ner. För barn i åldrarna 0–100 år.
Tid: cirka en timme, vi går i lugnt tempo och anpassar vandringen efter funktionsvariationer i gruppen. Vi samlas vid Lidingö stadshus trappa.
Vi anpassar efter corona och begränsar därför antal platser. Föranmälning krävs. Mejla din anmälan till anneli.mannberg@lidingo.se

På Millesgården visas just nu Vivienne Westwood, Punk och Glamour. Brittiska Westwoods haute couture har en spännvidd från scenkläder till punkbandet Sex Pistols till fransk 1700-talsstil. I utställningen visas ett stort antal tweedkostymer liksom kaxigt uppdaterade korsetter och krinoliner samt punkscenkläder.
Vivienne Westwood fyller 80 år nästa år och har en lång karriär bakom sig. Alldeles klart är att hon är lika aktuell idag som vid punkeran och finns representerad på bland annat The Museum of fine Art, Houston, Los Angeles county Museum of Art och Victoria and Albert Museum, London.
Utställningen pågår 3 oktober – 9 maj 2021 Millesgårdens hemsida

På Lidingö museum visas Blandat från Lidingö, det är en utställning med fotografier som beskriver Lidingös intressanta kulturhistoria de senaste 100 åren. Du får ta del av händelser som gjort avtryck och möta lidingöbor i olika situationer. Se hur miljöer och bebyggelse förändras. Öppet varje lördag och söndag kl 12.00–15.00.

BLANK är en konstutställning av unga på Lidingö. Det finns en mångfald av skapande hos unga på Lidingö. Blank samlar och fångar upp unga kreatörer och deras samtid.
Drivkraften att få uttrycka sig, viljan att skapa, passionen att göra något vi älskar, något vi själva valt att få syssla med. Det som börjar som en nyfikenhet som blir en hobby, en fritidsaktivitet som utvecklas till en sidoverksamhet, som blir ett yrke. Utställningen vill lyfta den unga generation som just nu söker sitt kulturella uttryck. BLANK visas i Lidingö stadshus entréhall fram till den 25 oktober.

På Galleri Elfva på Elfviks Gård visas en samlingsutställning med konstnärer från Lidingö fram till den 22 november. Öppettider: fredag–söndag kl 12.00–16.00.
Se mer information på Galleri Elfvas hemsida

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *