Kreativiteten flödar i Gullvillans blomsterhandel

Näringsliv17 januari 2020 kl 07.085

I Gullvillans blomsterhandel på Södra Kungsvägen på Lidingö råder ingen brist på kreativitet. Olivera Johansson driver tillsammans med Kristian Skald den annorlunda butiken som erbjuder vackra blomsterarrangemang och annorlunda dekorationer.

Olivera Johansson bakom disken i Gullvillans blomsterhandel.

– Det går att hitta kreativitet i allting. Man måste bara våga jobba med sin egen kreativitet, säger Olivera Johansson.

Redan vid ingången av Gullvillans blomsterhandel möts besökarna av mängder av blomsterarrangemang och ovanliga växter. I butikens ena hörn skymtar en husvagn fram bakom hyllor med krukväxter. Borden där blommorna står har fått hjul för att lättare kunna flyttas runt i butiken. Gullvillans blomsterhandel ägs och drivs av Olivera Johansson och hennes partner Kristian Skald som tillsammans jobbat för att få till den annorlunda stilen på butiken.
– Tillsammans är jag och Kristian väldigt idérika, säger Olivera Johansson.

Olivera Johansson har alltid tyckt om att jobba kreativt men intresset för blommor har växt med tiden. Det var när hon tog över sin mammas blomsterbutik Gullvivan vid Baggeby torg som blomintresset blev allt större.
– Jag har alltid varit estetiskt lagd. Jag gillar att jobba med kreativitet och jag insåg att jag är bra på att arbeta med blommor.

I butiken i Baggeby arbetade Olivera Johansson med Kristian Skald tills de insåg att det inte fanns tillräckligt med plats för deras idéer och blomsterarrangemang. Ett projekt om att starta en större blomsterhandel tog sin början och år 2011 öppnade de Gullvillans blomsterhandel. Till en början lade de mycket tid på att bygga ut huset, hitta praktiska lösningar och få lokalen funktionellt till den verksamhet de ville driva.
– Det var förstås svårt, men det var roligt att ge sig på någonting som nästan kändes omöjligt. Men vågar man så hittar man lösningar på det mesta, säger Olivera Johansson.

I butiken finns krukväxter, snittblommor och dekorationer att köpa. Här går dessutom att beställa blomsterarrangemang och blombud. Den annorlunda lokalen hyrs även ut för evenemang, allt från möhippor till företagsfester. Till eventen ställs bord fram i butikens största rum där gästerna kan sitta omgivna av blommor och växter. Under de varmare årstiderna finns även tillgång till en altan utomhus.

Blommorna är en stor inspirationskälla till arbetet och dekorationerna i blomsterhandeln. Nu vill Olivera Johansson hitta nya sätt att utveckla verksamheten på. En tanke är att utöka butiken med ett tillhörande café. I framtiden hoppas hon att blomsterhandeln kan bli till en mötesplats där folk kan komma och träffa andra blomintresserade eller njuta av en lugn stund i den gröna oasen.
– Det roliga börjar nu. Det finns alla möjligheter framöver, säger Olivera Johansson.

Text: Hanna Dahl
Foto: Andreas Lindberg

Kommentarer

 1. Alltid vackra och personliga arrangemang. Bästa tipset; be personalen bestämma hur buketten ska bli, de har den bästa idén!

 2. Det är Lidingös egen djungel där små apor skulle trivas. Nu får vi uppleva den sköna glädjen att möta Adam och Eva här bland blommor och blader.
  Vilken lycka – helt unik! Olivera och Kristian skapar underverk, medan du ser på växer konstverk en fram och förtjuser beställaren!

  Tack för att ni orkat med att skapa ett paradis för oss.

 3. En grå molen dag försvinner från sinnet när man möts av skönheten och kreativiteten i Gullvivans Blomsterhandel!
  Eva Lund

 4. En oss, en dröm.. fly verkligheten och gör entré till det bästa av världar. Kreativitet för alla sinnen 🙏❤️ En pärla för kropp och själ..
  Tack för att ni finns 🌟

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *