Kraftiga smällar var ”bangers”

Lidingö16 juni 2021 kl 12.47

De senaste kvällarna och nätterna har det vid ett par tillfällen hörts höga smällar på olika ställen runt om på Lidingö. Polisen har kontrollerat flera ungdomar på Lidingö, som påträffats med så kallade bangers (kraftiga smällare). Vid ett av tillfällena var det en person som försökte springa ifrån polisen vilket föranledde ett kortare förföljande i polisbil med påslagen ljud- och ljusanordning.  

Människor och djur upplever detta som störande och kan bli både oroliga och skrämda. Bangers kan också orsaka stor skada för den som befattar sig med den eller hamnar i dess väg. Problemet med dessa bangers förekommer inte bara på Lidingö utan även på andra ställen runt om i Stockholm.

Bangers är olagliga! Att smälla av dessa på allmän plats är ett brott mot ordningslagen. Om en bangers kastas mot någon räknas det som ett ofredande. Skadas någon är det misshandel. Innehav av bangers kan leda till en dom för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Kontakta polisen på 112 vid  pågående brott eller akut händelse. Du kan också tipsa polisenhär om du vet någon som innehar bangers.

Du kan läsa mer om vad som gäller avseende tillstånd och regler för pyrotekniska varor här.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *