Korkat beslut att åter stänga bussarnas framdörrar!

Debatt16 januari 2022 kl 17.415

Ett fullständigt korkat beslut. Nyligen har man tagit bort plexiglasen och förra gången försökte jag få Landstingspolitiker,  SL, arbetsgivare och fack att sätta på förarna visir, munskydd och handskar men motståndet var kompakt. Så skyddade sig alla andra som kom nära människor. Nu kommer resandet att minska kraftigt igen, orsaka problem för alla och skapa nya orimliga och onödiga jätteförluster.

Naturligtvis måste man kunna gå på fram och kunna betala. Hela den uppblossade hysterin från alla grupperingar är omotiverad eftersom inte vaccinering stoppar smittan och risken för svår sjukdom inte gäller längre. De flesta blir mycket lindrigt sjuka och många känner nästan ingenting. Nivån på den senaste veckans smittspridning visar smittan finns överallt. Då är det viktigare att  samhället inte klarar ännu en nedstängning utan orimliga konsekvenser. 

Det senaste är att ytterst få med Omikronvarianten hamnar på IVA samtidigt som nästan hela smittspridningen handlar om just den varianten. Att komma åt problemet med teknik är vansinne eftersom plexiglas för miljoner lagrats och nu inte skall användas och att flytta "blippautomaterna" till bakdörrarna kommer att kosta ytterligare miljoner. Smittan är omöjlig att stoppa och vi tvingas leva med den men ändå få samhället att fungera. Åter till vett och sans !

Anders Bergstedt, samhällsdebattör

Kommentarer

 1. Vem vill sitta med visir, munskydd och handskar ett helt arbetspass i en buss? Låt framdörrarna vara stängda. Bästa skyddet för förarna.

  1. Anita Olsson ! Ger du samma svar till sjukvårdspersonal, tandläkare och all omvårdnadspersonal? Det har varit förskräckligt att se hur personalen på sjukhusen tvingats kämpa i 12 timmar med skyddsutrustning som är mycket otympligare och som verkligen hindrar deras uppgift att rädda liv !

   1. Stängda framdörrar är ovedersägligt det enklaste, billigaste och säkraste sättet att skydda bussförarna, som upprätthåller en samhällsviktig funktion. På så sätt undviker man också att belasta hårt arbetande sjukhuspersonal med ytterligare ett antal covid sjuka busschaufförer. Att insinuera att passagerarna inte vill betala för sig, som Anders Bergstedt tycks vilja göra, finner jag djupt stötande.

    1. Det billigaste sättet är det som jag föreslagit. Det finns inga belägg för att bussförare smittats via framdörrarna. De har smittats bland kollegor, familj eller andra närkontakter. Det som är stötande är att Anita Olsson inte förstår att vi som inte har månadskort kommer att få böta därför att vi kan ”blippa” först i Ropsten och aldrig på Lidingö !

     1. Om man inte har ett månadskort, köper kan man sin biljett med mobilen och aktivera biljetten när bussen kommer. Så gör majoriteten av dagens resenärerna som saknar månadskort. Om man tillhör den lilla minoritet som saknar mobiltelefon denna dag när var och varannan sjuåring har en mobil i fickan, då kan man använda sitt Acesskort och blippa kortet vid utplacerad blippapparat. Numera finns ett flertal sådana utplacerade på stan.
      Allt enligt SL:s kundtjänst. Skall detta vara så svårt att förstå?

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *