Konstutställning på banken

Sara Lagergren, Handelsbanken och Rolf Hattenbach, Lidingökonstnärerna, framför en tavla av Lidingöbron, gjord av Per Lindqvist.
Näringsliv5 mars 2022 kl 04.07

Lidingökonstnärerna har inlett ett samarbete med Handelsbanken i centrum. 21 konstverk av fyra konstnärer får pryda väggarna på kontoret under att antal veckor. Både kunder och personal kan glädjas åt det, vilket blir som en riktig konstutställning. Verken går att köpa genom att man kontaktar konstnärerna. Varje tavla eller fotografi har en informationslapp så man lätt kan kontakta konstnärerna.Det här är ett sätt att komma ut med konsten till folket, på ett annorlunda sätt, säger Rolf Hattenbach, ordförande i Lidingökonstnärerna. Alla människor går inte på konstutställningar, så det här tycker vi är ett modernt och bra alternativ, som flera företag gärna får pröva på. Vi har fler intressenter på gång, redan.

– Personalen och kunderna uppskattar det här mycket, säger Sara Lagergren, som är projektansvarig för konstprojektet på Handelsbanken i centrum.

– Vi tycker det är viktigt med lokal förankring och känner att att vi kan bidra på det här sättet. Vi kommer att bygga om lokalen senare i vår och då kommer vi att tänka på att göra plats för fler konstverk.

Passa på att göra ett besök på banken. Tavlorna hänger bara under ett par veckor till. Konstnärer som är representerade är: Per Lindqvist, Lena Boije Anker, Inga Sjödin och Bo Vading.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *