Konstprojekt på Sagateatern 20 maj

Kultur18 maj 2023 kl 03.01


Den 20 maj kommer Melker Annas tillsammans med konstnären Manda Gentz Ahl till Sagateatern för att uppföra musik- och konstprojektet AUDIO-VIDEO.

I projektet spelar Melker Annas musiker originalmusik som är inspirerad av tidig frijazz, lätt tematik och jazzharmonik, till en stor del improviserad, samtidigt som Manda Genthz Ahl reagerar på musiken genom att måla en eller flera tavlor live på stora pappersark. 

Den 20 maj genomförs deras releasekonsert med Lina Nyberg som gäst, i samband med att de släpper en EP, samt vernissage och filmvisning, på Sagateatern på Lidingö.  

Instagram: https://www.instagram.com/proj.audiovideo/

Så här beskriver de sitt projekt i en pressrelease: Musiken vill synliggöra det fina i det kärva och utforska det fridfulla i kaoset. Med en blandning av figurativa och abstrakta motiv låter Manda varje stycke musik bli en egen tavla i stor skala. En analog backdrop och en utforskande rörelse skapas framför publiken. Manda finner sin inspiration i stunden i samverkan med den i till stor del improviserade musiken, vilket innebär att konstens karaktär kan variera stort från föreställning till föreställning.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *