Kommunalråd i dialog

Från vänster Carl-Johan Schiller (KD), Birgitta Sköld (LP) och Daniel Källenfors (M)
Stad & Politik19 september 2019 kl 13.221

Ett 30-tal Lidingöbor tog på onsdagkvällen chansen att föra direktdialog med tre av Lidingös kommunalråd. Det är första gången ett sådant dialogmöte genomförts, men politikerna har för avsikt att ha ett möte i kvartalet. Frågorna var spridda och handlade om allt från avsaknad av poliser, trygghet för alla, det stora inflödet av narkotika till öns unga, p-platser, överdäckningen av Torsviksdiket, nyanlända och deras bostäder, Robin Hood-skatten, simhallen och så öns bebyggelse förstås. Kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M) sade att den nya samtalsformen med Lidingöborna är en del av de vallöften som ställdes vid höstens val när man lovade dialog med medborgarna.

Då detta var det första mötet med medborgarna blev frågestunden ganska spretig men deltagarna tyckte initiativet var lyckat. Till nästa möte efterlyste deltagarna ett mer tydligt tema vilket kommunalråden lovade att göra. Nästa dialogmöte äger rum den 9 december.

Kommentarer

  1. Alla politiska partier borde vara representerade vid dessa möten. Om inte kan staden informera utan politiska inslag, av tjänstemän. Det här blir ju ett politiskt möte bekostat av lidingöborna.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *