Kom ihåg att nominera till Gustaf Dalénpriset

Gustaf Dalén och tillsammans med sina döttrar på Värtans is 1926.
Lidingö5 augusti 2021 kl 04.40

Sedan 5 juni har nomineringar kunnat göras för Gustaf Dalénpriset, och nu börjar det dra ihop sig - Den 15 augusti löper tiden för att nominera någon ut. Priset är Lidingö stads utmärkelser till någon som har tydliga band till Lidingö och på något sätt verkar i Gustaf Daléns anda. Skynda att nominera! 

Pristagaren kommer att utses av en jury bestående av medlemmar från staden, näringslivet och familjen Dalén. De egenskaper som bedöms är ledarskap, innovationsförmåga, samhällsbyggande och entreprenörskap och de kriterier som juryn särskilt tittar på är: 

  • Ledarskap och förmåga att motivera, inspirerar och framta det bästa hos andra i syfte att nå det uppställda målet 
  • Innovation och förmåga att se nya lösningar och/eller nya uppfinningar som bidrar till framåtskridande och utveckling 
  • Samhällsbyggande, en förmåga att se helheten samt ansvarstagande som bidrar till utveckling av samhället 
  • Entreprenörskap, en förmåga att se möjligheter och förvandla idéer till verklighet och förmåga att etablera företag och ständigt med kunden i ständigt fokus hålla det livskraftigt i takt med att omvärlden förändras. 

Priset är personligt och består av ett glaskonstverk. Prisceremonin kommer hållas på Gustaf Daléns födelsedag, den 30 november 2021. 

Känner du någon, med koppling till Lidingö, som du tycker främjar utveckling och framåtskridande i samhället? Nominera denne till priset här .

Källa: Lidingö Stad

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *