Knapp förlust för J18 mot Djurgården

Lidingö J18 i förra mötet mot DIF. Foto: Jonas von Hofsten
Lidingö24 januari 2020 kl 14.15

J18 gjorde en bra insats mot Djurgården i J18 Allsvenskan, men det räckte inte riktigt ändå. Förlust med 1-2 (1-1)(0-0)(0-1) skott: 24-32.

Lidingö fick precis den start man kan hoppas på mot en favorit, det vill säga ett tidigt mål som ger energi. Redan efter 2:47 sköt Filip Sindelek (5) 1-0 med ett dragskott från blå, som sannolikt inte DIF-målvakten såg (ass Altrichter och Isak Karlsson).

DIF förde annars spelet i början av perioden, men det jämnade ut sig efter hand Tyvärr så drog Lidingö på sig en dubbelutvisning i slutet av perioden och i spel 5 mot 3 kunde Djurgården kvittera (19:22). Från sidan uppstod det numerära övertaget (5-3) på grund av att domaren inte såg att i momentet innan en Lidingöspelare fick klubban slagen ur händerna. Det borde betytt att Lidingö skulle haft power play istället!

Även i den andra tredjedelen så hade DIF puckinnehav i periodens början, och så vände spelet efter ungefär 8-10 minuter. Perioden blev mållös och lite tillknäppt. I den sista kunde inte hemmalaget ta tag i spelet och det kom inte som någon överraskning att DIF gjorde 2-1 (50:26).

Några tillfällen till kvittering hade Lidingö, men DIF var det bättre laget.

Josef Nemecek var som vanligt bra i målet. Isak Karlsson och Filip Sindelek stabilt backpar. Kedjan med Petr Ton, Einar Näslund och Albin Melin gjorde mycket bra. Plus också till att Lidingö höll ihop laget på ett fint sätt och gav till exempel inte DIF många 2 mot 1-lägen.

Nu bär det av till Norrland för matcher mot Skellefteå (lördag) och Luleå (söndag). Två tuffa matcher, men med rätt inställning kan det mycket väl gå vägen.

Det finns inga hemligheter bakom framgång. Den är resultatet av förberedelser, hårt arbete och det man lärt sig av begångna misstag!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *